21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

VILKET SMINK ANVÄNDER VI?

VILKET SMINK ANVÄNDER VI?

En fråga vi får titt som tätt är om inte vi kan tipsa om veganskt smink och vad vi använder. I och med att vi re-lanserat vår hemsida tänkte vi att detta är ett ypperligt tillfälle att utvidga vårt content i andra ämnen som tangerar veganismen och som vi är intresserade av, skönhet i form av smink, hudvård och mode är några av dessa.

Här delar vi sminket vi använder till vardags, därför innehåller detta inga tips på till exempel ögonskuggspaletter, rouge, läppstift/läppennor eller dylikt, men det kan vi definitivt visa vad vi gillar i ett senare inlägg. Som ni ser är ett av våra absoluta favoritmärken The Balm, detta dels för att deras puderproukter passar oss och vår feta hy, och dels för att vi tycker om deras lätta pappersförpackningar.

När det kommer till att köpa och hitta vegansk smink är google din bästa vän. Om önskat kan vi skriva ett inlägg kring vad en ska tänka på kring vad som är veganskt, hur en ska tänka kring de olika marknaderna och hur en vet vad som är cruelty free och inte. Vi köper i princip allt vårt smink på cocopanda, vilka dessutom var snälla nog att skicka nya produkter till oss för att göra det här inlägget lite finare. Se sista bilder för att se i vilket glammigt skick vårt smink var innan hehe. Vi har inte fått någon ekonomisk ersättning och det var vi som mailade cocopanda och frågade, just av anledningen att vi tycker deras vegankategori är så användarvänlig och smidig. Så det är ett hett tips från oss!

collage1.jpg

Såhär brukar vi sminka oss till vardags, de dagar vi sminkar oss. Emma (på bilden) är lite ljusare under ögonen än vanligt, detta då ljuset inte var optimalt där vi satt och sminkade oss! 

collage2.jpg

På bild ser ni allt smink vi använder till vardags. Som ni ser är nog det mesta ifrån The balm, vilket är ett företag som inte testar sina produkter på djur, däremot är vissa ingredienser och därmed vissa produkter inte fria från animaliska ingredienser [läs: de är inte veganska]. Vad gäller borstar använder vi uteslutande sådana från real techniques och eco tools. Kan visa våra favoriter i ett annat inlägg om så önskas. Vi gillar också att använda en beauty blender.

Men vad säger ni om att vi drar igång den här lilla guiden på hur VI sminkar oss. Vi är inga skönhetsbloggare som ni vet så vill ni ha grymma sminktips rekommenderar vi er att vända er till någon annan.

Först ut: BAS! 

Contour kit HÄR // Highlighter HÄR // Concealer HÄR //Puderfoundation HÄR //BB:cream HÄR // kompaktpuder UK HÄR // transparant puder Thebalm HÄR // 

Contour kit HÄR // Highlighter HÄR// Concealer HÄR//Puderfoundation HÄR//BB:cream HÄR// kompaktpuder UK HÄR // transparant puder Thebalm HÄR // 

Här är basprodukterna vi använder. Som vi nämnde tidigare har vi fet/oljig hy så är mycket sparsamma med highlight, vi tar bara lite på amorbågen. Nu på sommaren föredrar vi concealer, puderfoundation och transparant puder medan vi på vintern kör på BBcream:en. Har du däremot en torrare hy rekommenderar vi starkt BB-creamen, den ger så snygg finish och har spf 18. Vi använder concealer under ögonen och på eventuella finnar/fläckar och sätter den med en av de ljusa färgerna i contourkittet. [Bronzer= livet men det kommer vi till senare]

Next up: BRYN!

Bryngel ELF HÄR //Brynfärg+pensel HÄR //Bryngel UK HÄR

Bryngel ELF HÄR//Brynfärg+pensel HÄR//Bryngel UK HÄR

Våra bryn målar vi i med denna pomade från Milani cosmetics, den har vi använt länge länge och älskar. När det kommer till bryngel föredrar vi en sådan som håller stråna på plats men som inte gör dessa allt för hårda/stela.Vi tycker att båda budgetprodukterna ovan är klockrena (och likvärdiga) förutom applikatorerna som skiljer dessa emellan.

collage5 (1).jpg

Här ser ni resultatet efter bassminket och brynskuggningen!

Nu: BRONZER!

collage8.jpg

Bahama mama

Vår favoritbronzer  länk: HÄR

En av våra favoritprodukter är bronzern bahama mama från The balm. Den är lite varm utan att vara orange, vilket passar bra då vi inte kör så hård contour utan föredrar att bronze:a lite större delar av ansiktet för en solkysst look. Vi brukar dessutom ta lite av denna på en ögonskuggsborste och ha i globlinjen innan vi lägger eyeliner och mascara.

Ta-da!

Nu är det bara ögonsminkningen kvar!

Vi använder en mörkbrun eyeliner från Lumene som vi tycker ger en mjukare look vi gillar till vardags. Vi lägger bara en tunn linje utan vinge längst yttre halvan av franslinjen.

Eyeliner HÄR//

Eyeliner HÄR//

Mascara HÄR //Eyeliner HÄR //

Mascara HÄR//Eyeliner HÄR//

Här ser i hur favoritmascaran ser ut på fransarna, vi gillar långa och smala fransar till vardags och tycker denna ger urfint resultat!

Klart!

Klart!

Hoppas ni tyckte att det här inlägget var roligt/hjälpsamt och vill ni att vi fortsätter med inlägg på ämnet får ni gärna kommentera detta eller skriva till oss. Vi tycker det är himla kul med vegansk skönhet! På läpparna under hela inlägget har Emma på sig läppbalsam från Hurraw.


Slutligen vill vi återigen understryka att trots att det är länkar och omnämnanden i inlägget har i inte fått några pengar utan mailade vårt favoritföretag från vilka vi alltid handlar och frågade om de kunde bidra med nya uppsättningar av vårt vardagssmink till det här inlägget. Anledningen? Se bilden nedan, haha! Och ja hehe vi är som ni ser ofina ut i fingerspetsarna, men ni är väl inte förvånade? Vi känner att detta i alla fall bevisar att det är produkterna vi faktiskt använder.

Nytt solpuder och brynpomad respektive gammal.

Nytt solpuder och brynpomad respektive gammal.

 

 

PEEL-OFF MASK

PEEL-OFF MASK