21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

DJURMATERIAL SECOND HAND

DJURMATERIAL SECOND HAND

En fråga vi ofta får när det gäller second hand är om vi köper material från djur (Se lista nedan) när det ändå är begagnat, eller om vi håller oss borta från det även när det gäller andrahandköp (alla kläder, skor, accessoarer vi köper är second hand).

Det korta svaret är nej, vi köper inte material från djur när vi handlar second hand. Definitionen av en vegan lyder: A person who does not eat or use animal products. Den definitionen ligger helt i linje med vad vi strävar och lever efter. Däremot händer det då och då att vi råkar köpa något som till exempel är av ullblandning, har läderdetaljer eller liknande. Oftast är det när vi handlar på tradera och det inte framgått i objektsbeskrivningen eller vi av misstag tänkt att det är safe. Inte sällan är det helt enkelt så att materiallappen är bortklippt och anar att det kan vara silke i blusen ellr ullblandning i tröjan. När sådana situationer uppstår brukar vi i de flesta fallen ge bort eller sälja plaggen. I undantagsfall använder vi dem ändå (oftast om det är ett sånt osäkert fall) och då tröstar vi oss med att vi iallafall inte bidragit till någon nyproduktion.

Exempel, animaliska material:

  • Päls,

  • Läder

  • Mocka

  • Kashmir

  • Angora

  • Dun

  • Ull

  • Siden

  • Silke

  • Mohair

Hur tänker du?

TILL SALU

TILL SALU

TILL SALU -SLUTSÅLT

TILL SALU -SLUTSÅLT