21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

SCANDWICH

SCANDWICH

Sedan vi var i Malmö i maj och bommade på att besöka Scandwich har vi klandrat oss själva. Att det tog oss en månad att googlande upptäcka att det finns en restaurang i Hägersten, och ytterligare en att masa våra stjärtar dit är skandal. Något som också är skandal är att inte fler snackar om Scandwich gudomliga mackor!

Restaurangen ligger på Vattenledningsvägen och det fanns möjlighet att sitta både inom- och utomhus.

Restaurangen ligger på Vattenledningsvägen och det fanns möjlighet att sitta både inom- och utomhus.

Lokalen är rätt liten och likaså menyn. Det finns en macka per kategori (vegansk, vegetarisk, köttsk, fisks, fågelsk) och pommes med vegansk bearnaise som serveras antingen för sig eller vid beställning av s.k.. Pommacka.. Vi som vanligtvis ändå inte har många fler än 1-2 rätter att välja mellan på vanliga menyer tycker det är smidigt med en kort och tydlig meny. När vi stod med menyn i handen tyckte vi att det var lite dyrt och tvekade lite på om vi skulle bli mätta eller om det var “fancy mackor” som är små och dyra, men när maten väl slunkit ner var vi mätta och nöjda.

Vi köpte Fritz-kola (eller rabarber-och citronlemonad) som vi sippade på medan vi (Amelia och pojkvän) väntade på mackorna vi beställt.

Vi köpte Fritz-kola (eller rabarber-och citronlemonad) som vi sippade på medan vi (Amelia och pojkvän) väntade på mackorna vi beställt.

Gillar verkligen lokalen också, mycket modern bildkonst och andra roliga saker att vila blicken på, personalen var också himla trevlig och det gick rätt fort att få maten trots att hela uteserveringen var full.

SPhotoEditor-20190707_163921.jpg

Det fanns dessutom en hylla med spel att låna, vilket vi såklart utnyttjade. Detta gjorde att måltiden blev mobilfri och tillbringades istället med frågesport! Skoj!

SPhotoEditor-20190707_164000.jpg

Okej, nog om annat! Den veganska smörgåsen, eller smörgåsberget, var kanongott och både Amelia och pojkvännen satt en stund och såg varandra i ögonen, hummandes och med ett flin i fejset! Mackan heter Zucchini Galifinakis och har: Morotsaioli, sallad, ingefärspicklad zucchini, gurksallad, bakade morötter/portabello i chiliolja, rimmad och stekt zucchini, *andningspaus*, rödkålsslaw, sesamfrö, koriander och picklade korianderfrön.

SPhotoEditor-20190707_164059.jpg

Smörgåsen var verkligen kanongod och riktigt mättande. Pommesarna var också deliciösa och likaså bean. Vi kan verkligen rekommendera er alla att gå till Scandwich för en riktig jeffla håll-käften-macka!

SPhotoEditor-20190707_164141.jpg
MY VEGINA

MY VEGINA

VEGANSKT I SJS TÅGBISTRO

VEGANSKT I SJS TÅGBISTRO