21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

MÅRTENS HUS

MÅRTENS HUS

Du är på jobb, klockan är 12.20 och du har ett möte inplanerat klockan 13.00 och bilen står parkerad i en stad du aldrig varit i. GAAH! Kollegorna ber dig kolla upp ett ställe att äta på och det finns ett ställe på happy cow. Då petas tummarna ned i handen och vi powerwalkar dit med kollegorna i släptåg. Men Nyköping levererade! Mårtens hus är ett supertrevligt ställe med bara vegansk & (lakto ovo-)vegetarisk mat, grymt goda kakor och jättegott kaffe. En kollega såg förskräckt och kritiskt på mannagrynsfisken, tog ett djupt andetag och muttrade för sig själv “Aja.. Jag ska inte vara kritisk”, några tuggor senare “Den här fisken som inte var fisk, den var faktiskt god!”.

Besöket på vegoresturangen var så trevligt att vi gick tillbaka en timme senare efter mötet för en vegansk fika! SUCCE! Vi kan alltså rekommendera det här stället varmt och är nästan avundsjuka på er Nyköpingsbor som har det här stället hos er, kikade på de andra menynerna än lunchmenyn och de verkade dessutom ha grymma drinkar!

upload.jpg

Ser ni kolakakorna? Dreggelvarning deluxe. De veganska alternativen var bra utmärkta så det rådde ingen oklarhet alls där, det tycker vi skönt.

upload.jpg

Här skymtar ni lunchmenyn, som är ganska liten men med riktigt bra mat, vi alla i sällskapet valde fusk & chips men jag spanade på de andra alternativen när de delades ut till andra och de såg himla gosa ut. Priset ligger lite över vad vi vanligtvis betalar för lunch men då ingick även kaffe, bröd och sallad.

upload.jpg

Kolla vilken mysig uteservering?! Där skulle i alla fall vi kunna tänka oss en AW med goda drinkar och veganska snacks!

upload.jpg

Vår lunch. 125 kronor kostade den och på menyn stod det tofu, men det är mannagrynsfisk med potatis, sallad, myntapesto och picklad rödlök. Jättegott var det!

upload.jpg

Som sagt promenerade vi tillbaka efter mötet och utnyttjade deras grymma utbud av kakor, där fanns sannerligen något för alla, kola, choklad, raw och pajer i massor! På bilderna ser ni en blåbärspaj- och en “many berries”-paj med vaniljsås, riktigt riktigt gott tyckte alla i sällskapet!

GULA VILLAN

GULA VILLAN

FOOD MATTERS

FOOD MATTERS