21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

SAJVVA

SAJVVA

Tack hjärtgull ❤ När det vankades middagsdags så frågade vi er om malmötips via instastories och det var direkt ett gäng som tipsade om Sajvva. Tack och bock säger vi i efterhand!

upload.jpg

De kallar själva sin mat för "vegetarisk fusion" vilket beskriver menyn bra. Göttiga rätter från asiens alla hörn. Det vi gillade nästan mest med stället var  den supermysiga atmosfären och känslan av att komma in i en oas. Massa växter, dova färger och stämningsfull bakgrundsmusik gav en härlig avslappnad känsla som vi alla i sällskapet uppskattade.

upload.jpg

Maten då? God! Vi käkade bland annat en smaskig indisk thali (mixtallrik) på vilken vi alla hade olika favoriter. Extra plus i kanten för gott oranget naturvin och trevlig personal.

upload.jpg

Det här var inte lätt att välja kan vi lova! Vill du kika in deras meny så hittar du den här.

upload.jpg

Välja vin var inte särskilt svårt då vi hittade något ingen i sällskapet hade testat, nämligen: Oranget naturvin. Det hette “Le Trouble Fait” och var väldigt lättdrucket. Vi kom överens om att det passade maten väldigt bra då det höll sig lite i bakgrunden, men som sällskapsvin hade vi valt något med lite mer drag i (Vinkännare delux haha, not). 490 kr flaskan.

upload.jpg

Till förrätt blev det “loaded kimchi nachos” som var goda som fan men borderline för hotta för oss. Mamma som kan äta eld utan att blinka hade inga som helst problem. Lite geggiga att äta var de också. 85 kronor.

Sedan beställde vi in koreanska dumplings med rödkål, soja, ingefära och koriander -mycket goda och retade verkligen apititen (dvs hade kunnat äta 6 till). 90 kronor.

Lite edamamebönor beställde vi in också vilket (lite oförtjänt) var det godaste såklart och helt klart värda sina blygsamma 45 kronor.

upload.jpg

Huvurätter! En indisk thali (eller två faktiskt, det var två för en!) för 229 kronor och Nasi Djingo för 205 kronor. Så fina och goda rätter asså! Recommend.

upload.jpg

Mammas temepehoskuld blev tagen med gott resultat! Fast och fin! Om en ska ha någon negativt att säga om den här rätten var ett den upplevdes som lite för mycket kokos och något torrt (spetten). Men den är god! Skulle äta igen.

GEREGE

GEREGE

JORD MALMÖ

JORD MALMÖ