21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

JORD MALMÖ

JORD MALMÖ


Vi har följt jord på Instagram sedan en av våra vänner tipsade om cafét för säkert 1 år sedan. För inte nog med att det är två riktigt coola brudar som driver stället så är deras instagram en källa till ständiga dregelfläckar. "FRUKOST HELA DAGEN" är ju dessutom words to live by så ni kan tänka oss lyckan när vi äntligen fick tillfälle att ta oss dit.

upload.jpg

Vad tyckte vi då? Vi blev inte besvikna! En god tofuröra, hirsgröt och ärtpestomacka var vi helt klart redo att ta oss an första dagen i Malmö. Allt på menyn är veganskt och mycket är dessutom ekologiskt och närproducerat!

upload.jpg

I cafét finns också en butikdel med fina print, novellix, porslin och annat! Perfekt att kika i medan du väntar på din mat!

upload.jpg

Priserna kändes som ganska "standard" och det fanns ett gäng kakor, utöver den ordentliga mat/frukostmenyn. Hade vi bott i närheten hade vi definitivt kikat in på en fika också.

upload.jpg

Såhär glada blev vi när maten kom. Det vi verkligen gillade är att det kändes som "hemmamat", inte så att det var låg kvalle eller så, utan att det kändes som redig mat gjord med ❤:a och hunger. På bild en scrambled tofu med surdegsbröd, sallad, avokado och tomater. Den kostade 89kr.

upload.jpg

Frågade personalen vad vi borde testa och svaret blev hirsgröten med rabarberkompott, rostade mandlar och kardemummayoghurt. Ett bra val som kostade oss 79 kronor och Amelia blev proppmätt!

upload.jpg

Slutligen slog vi till på en macka för 69 kronor, ärtpesto, picklad gurka, frön  och gräslök. Här var det främst själva brödet som gjorde mackan tyckte mamma, men allt var 👌 Till vår beställning drack vi iskaffe, islatte och must!

All in all, ett toppenställe vi är superglada att ha testat!

Fun fact: för kanske ett halvår sen fick vi ett mail från en tjej som skulle på date, date:n i fråga var vegan och hon visste inte vad hon skulle ta denna mö på en matig fika och frågade oss om tips. Då tipsade vi (egentligen ovetandes om huruvida det var bra, men utifrån deras insta hehe) och fick sedan svaret att det hade gått prima!😍 Så skål för Jord och för kärleken hörniii!

SAJVVA

SAJVVA

GULA VILLAN

GULA VILLAN