21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

RAMBLAS MARIATORGET

RAMBLAS MARIATORGET

Tapas är ett så mysigt koncept! Beställa in massa smårätter och sitta och dela med varandra. Lite mindre mysigt när en är ett blandat sällskap och du inte kan nalla av de andras mat men ändå. I helgen besökte en av oss Ramlas på mariatorget i Stockholm för en mumsig middag med pojkvännens familj. Vi har ätit där ett par gånger tidigare men alltid ätit samma sak, så nu frågade Emma en gång till vad som var veganskt på menyn och fick så himla trevlig service att vi tänkte att det här måste vi dela med oss av. Var det exeptionellt goda och veganvänliga tapas? Inte nödvändigtvis. Men när personalen kan rabbla vad som är animaliskt på menyn och dessutom informera om vad som samfriteras med vad så känner en sig så trygg. Så tusen tack du trevliga person på Ramlas som tog hand om oss i lördags. Maten då? God! Här kommer ett lite utförligare resonemang och en lista på det som går att få veganskt:

Patatas con romesco salsa 49kr || Taco vegetariano 61kr

Patatas con romesco salsa 49kr || Taco vegetariano 61kr

Potatisen (med romesco salsa istället för aioli) var jättegod. Det kan lixom inte gå fel med friterad potatis och sås hehe. Tacon var det godaste av de rätterna som beställdes in. Mycket koriandersmak och underbart krämig avokadoröra.

(Både potatisen och tacoskalet samfriteras med animalier, dock brukar tacoskalen allra oftast friteras först av allt på dagen -så trevligt att få den informationen utan att ens specifikt fråga! Vissa tycker ju att samfritering är BLÄ)

Pan con tomates 39kr || Pimentos padron 63kr

Pan con tomates 39kr || Pimentos padron 63kr

Blev lite besviken på brödet tyvärr, det smakade inte supermycket. Det var såklart gott men inte sådär WOW som en kan tänka sig. Pimentos padron är smarrigt värre!

Andra rätter som var eller kunde fås veganska:

(Minns inte riktigt vilka som samfriteras, tror det är sparrisen också..)

Alcachofas confitadas (Utan grädden. Jättegod, har ätit förut)

Esparragos a la plancha

Pan con Ajo (Gott)

Almendras
Aceitunas (Extremt goda!)

Sorbete del dia (God)

KIMCHISTAN

KIMCHISTAN

BASTARD BURGERS VEGAN MENU

BASTARD BURGERS VEGAN MENU