21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

VEGANSKT I RIGA

VEGANSKT I RIGA

Nu har vi äntligen tagit oss i kragen och gjort ett inlägg om det veganska utbudet i Riga! Vi tänkte dela med oss av våra åsikter om Riga-båtens vegoutbud, frukosten på hotellet vi bodde på, två restauranger och ett par kaféer!

 

Vad vi fick höra från många håll var att lämna den direkta "turistiga" stadskärnan och knata ca 2 km åt andra hålllet för att besöka Terapija, en helvegetarisk restaurang som serverade lokalt vin och en ganska "klassisk" veganmeny med falafel, vietnamiesiska vårrullar, hamburgare etc. Priserna var riktigt schyssta och vårt sällskap på 3 personer åt för-och huvudrätt, drack vin och dricksade drygt 10% för 45 euro. Det fanns även lokal cider, öl och raw-efterrätter. Det här stället kan vi varmt rekommendera, speciellt om du uppskattar det "klassiska" veganutbudet och vill ha något "safe". Ett tecken vi såg som gott var att det där även fanns en hel del lokala gäster och vi uppskattade den trevliga, avslappnade stämningen på restaurangen!

R1.jpg

Terapija

Tempehburgare, sirachamayo, umamisås och pommes!

Röror (som åts med tortillas) och vietnamesiska salladsrullar med sötsursås.

Röror (som åts med tortillas) och vietnamesiska salladsrullar med sötsursås.

r3.jpg
R4.jpg

Falafel

Falafel med mango, hummus, ärtskott och tortillabröd!

Ett måste när man besöker Riga är att spana in den stora hangarmarknaden där en kan köpa vad en än kan önska sig i grönsaks-och fruktväg! Här köpte vi blåbär för 3.9euro/kg och färska gröna ärtor för några småslantar, dessa snacksade vi på medan vi strosade i stan!  

R5.jpg
R6.jpg

I Rigas högsta bar, Radisson blu hotel latvija skyline bar!

R7.jpg

Fina Riga, och fina mamma!

K12.jpg

När det kommer till cocktails och fika var utbudet snarlikt det här hemma i Sverige. Sojalatte och de vanliga spritsorterna fanns i alla caféer/barer vi hann besöka.

K13.jpg
K14.jpg

På hotellet Radisson blu hotel Latvija i stan blev vi positivt överraskade över det veganska frukostutbudet. Det fanns både veganskt margarin och sojamjölk som vi åt tillsammans med fröer och torkad frukt. Vi blev mätta och belåtna!

R8.jpg
r9.jpg
R10.jpg

 

Restaurangtips nummer två är den hippa vegoresturangen Fat pumpkin som ligger i gamla delen av staden. Även om du bara är i Riga de 6h som kryssningsturen tillåter har du alltså tid att besöka den här restaurangen, både om du är matsugen eller känner att det är dags för en smoothie, kaffe eller fika! Det här var en rätt turisttät restaurang med trevlig personal, snygg lokal och en grym meny. Här kunde en dessutom testa lite vegansk lettisk mat, vilket vi självklart passade på att göra. Här fanns förutom färskpressade juicer, smoothies och läsk även viner, öl och cocktails! Jättegod mat, normala lunchpriser och bra läge! Ett hett tips från vår sida!

Avocadowrap med klyftpotatis <--> Lettisk mat med smaker av svamp, äpple, lingon och kanel (!!)

Avocadowrap med klyftpotatis <--> Lettisk mat med smaker av svamp, äpple, lingon och kanel (!!)

Raw hasselnötskaka med salted caramel-täcke och chokladstrimlor.

Raw hasselnötskaka med salted caramel-täcke och chokladstrimlor.

Svampsoppa med hembakat bröd och rödbetshummus.

Svampsoppa med hembakat bröd och rödbetshummus.

Slutligen kan vi även konstatera att kryssningsbåten har veganska middagsalternativ i restaurangen. Både på tur och returresan åt vi grillade grönsaker (zucchini, pumpa, svamp) med pesto, vegansk majonnäs och pommes frites. Efter att vi beställt såg vi även att det fanns möjlighet att bli serverad en vegansk hamburgare (stod finstilt på menyn). Frukosten på båten var helt OK med veganskt margarin, bönor i tomatsås, fröer/nötter och grönsaker!

R14.jpg

Hoppas ni tyckte den här lilla guiden var hjälpsam!

TALLINK-FÄRJAN

TALLINK-FÄRJAN

THE BAGEL

THE BAGEL