21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

TALLINK-FÄRJAN

TALLINK-FÄRJAN

Att ta båten över Östersjön till det gulliga landet i väst (alltså Estland haha) är ju inte helt ovanligt för oss svenskar. Men vad kan en egentligen förvänta sig? Lite fördomsfullt så kan en tänka att veganutbudet inte hunnit komma igång där i Tallinn och att på Tallink-båten får en väl nöja sig med kokt potatis i buffén. Vi testade -och blev positivt överraskade! 

 Alltså: hur var maten på tallink båten och på Tallink City hotell i Tallinn?

First up: Restaurangen som hette "Grill House" ombord. Vi åkte som ni kanske minns till Riga i augusti och åt även då på denna restaurang. Vi såg då efter att vi ätit att det stod finstilt längst ner på menyn att "A vegan burger can be served on request" och vi blev glatt överraskade då vi såg att den fått en permanent plats på den vanliga menyn. Och smaken? SVINGOD! Skulle lätt äta den igen om en slapp åka ut på det stora vida havet. KUL! Pris: 154 kr

tallink1.jpg

Dessertmässigt då? Även där imponerade Grill House med en vegansk french toast med färska bär. Riktigt gott! Pris: 84 kr (om vi inte missminner oss)

tallink2.jpg

Efter att ha snarkat ikapp på i vår hytt så var det dags för frukostbuffén! Vad tyckte vi här då? Rätt standard, Det fanns mjölkfritt smör, men det var about it i påläggsväg (förutom marmelad förresten!). Vi blir nöjda sålänge det finns vita bönor i tomatsås så vi rullade mätta och belåtna därifrån. Vi tog även blåbärssoppa med frön och torkad frukt, lite konstig mix kanske men det stillade smootihe-begäret hehe. På tallink-hotell var det samma utbud, dock fanns det då även HUMMUS (prisa gudarna!!). Pris: 111 kr.

tallink3.jpg

Slutligen. Efter att ha hängt runt på Tallinns gator i ett par dagar var det dags att hit the sea again och valet föll då på buffén. Vad kan vi säga där då? En blir mätt och det är väldigt lätt att se vad som är veganskt och inte (utmarkerat). Det fanns 4 varmrätter utan animalier, bland annat en linsmoussaka som var riktigt smarrig! Dock var varmrätterna inte... varma. Vilket är allmänt tråkigt. Det fanns mycket grönsaker, hummus, sallader och bönor vilket gjorde att det blev en ordentlig och valbalanserad måltid. Var det värt pengarna? Ja, det ska vara för att vin och öl ingick (obegränsat). Just det! Fanns också en raw-kaka till efterrätt! Den smakade som rawkakor brukar. Pris: 345 kr

tallink4.jpg

Tallink

Middagsbuffé på färjan till Tallinn. 

KRETA

KRETA

VEGANSKT I RIGA

VEGANSKT I RIGA