21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

ETNOSVET BISTRO - PRAG

ETNOSVET BISTRO - PRAG

I början av juni 2017 var vi på en långweekend i Prag och blev både positivt och negativt överraskade över veganutbudet. På vissa ställen fick vi betala typ 100 kronor för isbergssallad, tomat och olivolja medan andra ställen hade flera bra alternativ. Pizza, falafel, sallader etc. finns även där precis som i de flesta större städer.

Sammanfattningsvis hade många restauranger knappt någonting vegetariskt medan vi hittade en av de bästa vegorestaurangerna vi någonsin ätit på, bara ett stenkast från Prags absoluta stadskärna.

Restaurangen vi varmt rekommenderar heter Etnosvět Bistro och de hade en fantastisk bakgård. Priserna ligger långt under en restaurang ur samma klass i Sverige och personalen var urtrevlig!

Här kommer bilder från våra besök där:

Kramar med bästis och ett mycket trevligt middagsbord med drinkar och kick ass veganmat!

Kramar med bästis och ett mycket trevligt middagsbord med drinkar och kick ass veganmat!

P2.jpg

Pris: ca 65-80 sek/st

 

På bilden ovan ser ni två av förrätterna som beställdes in vid vårt första besök (ja, vi kom tillbaka!). Veganska pilgrimsmusslor (svamp) med blomkålstartar och en fikonsallad med grillade grönsaker och mandel. 

P4.jpg

Sällskapet

 

Det absolut viktigaste för ett lyckat restaurangbesök! Här med våra fina vänner Ella, Dilan och Emma. 

P5.jpg

Wonton + pak choi

P6.jpg

Fried sushi och goda cocktails. Huvudrätterna kostade runt 100-150 sek, mycket prisvärt!

Vegansk

Vegansk

Vegansk råbiff/tartar portabelloburgare med bbq-mayo.


Det här är den bästa vegorestaurangen vi varit på och kan inte annat än att sprida vår visdom vidare oh hoppas på att du besöker det här stället om du har vägarna förbi!

VIGÅRDA HAMBURGARE

VIGÅRDA HAMBURGARE

BEIRUT CAFE

BEIRUT CAFE