21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

FOTOGRAFISKA RESTAURANGEN

FOTOGRAFISKA RESTAURANGEN

Här om dagen fyllde en vara pojkvänner år vilket firades på fotografiska museet i Stockholm för utställningsbesök och sedan avslutning på deras restaurang med utsikt över djurgårdens gröna lund. Himla fint och trevligt, var det! I inledningen på deras meny stod det att det var växträtter och att animaliskt protein kunde köpas till. Mycket lovande tänkte vi!

upload.jpg

Menyn bestod i smårätter och vid närmare kik på rätterna innehöll var och varannan någon animalisk ingrediens: Rom, vassle, smör, crème fraiche eller vaniljsås. Något missvisande att kalla det just det, tycker vi.

upload.jpg

Hur om helst är lokalen himla trevlig och helt i vår smak. Rustikmodern inredning och en ganska rörig/brusig miljö och någon av en afterwork-känsla. Kanske inte restaurangen att ta med mormor på, men i övrigt himla nice lokal!

upload.jpg

Vi började sittningen med en öl, kombucha respektive ett vitt vin. Personalen hade goda rekommendationer, men utbudet var rätt litet. Däremot var samtliga alternativ lokal-eller närproducerade vilket är en trevlig detalj.

upload.jpg
upload.jpg

Ett helt gäng av rätterna gick emellertid att få vegansk, med ett par modifikationer. I vissa av fallen helt schyssta, medan andra switches var lite tråkiga. Rätterna kostade 135 kronor styck och trots att de inte var supermättande var de riktigt goda. En gullök med rotsakschips och tryffel och en zucchinirätt med basilikakräm och citrusmarinad. En hade gott kunnat ta en rätt till som huvudrätt, men i vårt sällskap hade vi ätit lite innan. Trots att efterrätten inte var precis i vår smak var den väldigt välkomponerad (päronisglass, karamellglass, inkokta päron och ingefärasmaker) och glassen var jättegod!

upload.jpg

I det stora hela en restaurang värd att gå till för fina smaker, härlig atmosfär och en helkväll med en kombinerad kultur-och matupplevelse. Däremot slänger vi in en försiktig rekommendation att äta en stor lunch den dagen. Är ni bara veganer i sällskapet tycker vi däremot ni ska ta den korta promenaden till Hermans, istället!

PHIL'S BURGER

PHIL'S BURGER

CURRY BUDDIES

CURRY BUDDIES