VEGANSKT I SJS TÅGBISTRO

Vi är inte jättestor erfarenhet av att åka tåg egentligen, men förra året var vi ändå runt en del. Förra våren veckopendlade en av oss till Arvika & Karlstad, det blev en nattresa genom skogsbränderna (</3) till Luleå och en weekend i Lund. Vi rekommenderar att ta med matsäck till tåget just eftersom det är ganska dyrt att handla i Bistron, men skulle nöden vara framme kan vi lugna er med att informera om att det finns en del veganskt! Låt oss gå igenom utbudet. Det kanske är så att det varierar något mellan tågen men vi upplever utbudet som rätt statiskt ändå.

GULA VILLAN

Typ 15 olika veganska glirrar. Vegansk fralla. Vegansk lasse. Typ 5 veganska bakverk. Goda och fina lemonader. Sittplats i stadsparken finnes. Härlig stämning. En och annan jycke kan förekomma om en har tur (det hade vi!). Vad gaggar vi om nu? Jo, cafét Gula villan i Uppsala stadspark. En liten pärla i vår hemstad vi faktiskt inte testat tidigare! Skandal? Lite kanske men vi är ju inte mer än människor.

MÅRTENS HUS

Du är på jobb, klockan är 12.20 och du har ett möte inplanerat klockan 13.00 och bilen står parkerad i en stad du aldrig varit i. GAAH! Kollegorna ber dig kolla upp ett ställe att äta på och det finns ett ställe på happy cow. Då petas tummarna ned i handen och vi powerwalkar dit med kollegorna i släptåg. Men Nyköping levererade! Mårtens hus är ett supertrevligt ställe med bara vegansk & (lakto ovo-)vegetarisk mat, grymt goda kakor och jättegott kaffe. En kollega såg förskräckt och kritiskt på mannagrynsfisken, tog ett djupt andetag och muttrade för sig själv “Aja.. Jag ska inte vara kritisk”, några tuggor senare “Den här fisken som inte var fisk, den var faktiskt god!”.

Besöket på vegoresturangen var så trevligt att vi gick tillbaka en timme senare efter mötet för en vegansk fika! SUCCE! Vi kan alltså rekommendera det här stället varmt och är nästan avundsjuka på er Nyköpingsbor som har det här stället hos er, kikade på de andra menynerna än lunchmenyn och de verkade dessutom ha grymma drinkar!

FOOD MATTERS

För oss är läget Vasagatan en jäkla hård placering. Både Max och Vigårda runt hörnet och ett stenkast från Hötorgets taku taku och Kungshallarna🤤🌮🥘Däremot är ju friskt vågat hälften vunnet ett motto värt att leva efter (eller snarare: Att emellanåt umgås med folk som inte är sugna på hamburgare 24/7)..