21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

HUR HANDLAR EN PÅ TRADERA?

HUR HANDLAR EN PÅ TRADERA?

Vi är ju glada förespråkare av second hand shopping och har skrivit mycket på instagram om var vi handlar våra kläder och accesoarer. 90% av alla våra inköp sker på tradera och den logiska följdfrågan blir då ofta: Men hur gör ni för att hitta saker där? Svaret är inte helt enkelt för tradera är en djungel och många blir avskräkta av den stora mängden grejer som ligger uppe till försäljning. Därför tänkte vi dela med oss av våra tips. Vi handlar mycket i kategorin KLÄDER och ACCESSOARER och våra tricks för att hitta rätt kommer här:

Sökfunktionen på tradera

Det första steget är ju såklart att göra en sökning. Här finns det några fallgropar som gör att du inte får upp alla potentiella annonser.  För enkelhetens skull utgår vi ifrån att vi vill köpa en tunn dunjacka (vegansk såklart) och använder det som exempel.

 • Plustecken (+)

  tunn Dunjacka, Tunn jacka i dun, Tunndunjacka osv. Folk skriver ju olika och för att en inte ska behöva söka på alla olika kombinationer kan en länka ord med hjälp av plustecknet.

  Sökningen: +dun +jacka +tunn ger alla kombinationer ovan.

Här ser vi att “Tunn lätt dunjacka” “Tunn dunjacka” och “Dunjacka, storlek L, tunn variant” kommer med i sökningen.

Här ser vi att “Tunn lätt dunjacka” “Tunn dunjacka” och “Dunjacka, storlek L, tunn variant” kommer med i sökningen.

 • Minustecken (-)

  Vet en med sig att en inte vill ha ett speciellt märke, material eller stil kan en använda minustecken i sin sökning. Då visas inga annonser som har det ordet i rubriken.

Här har vi tagit bort ordet “dun” vilket gör att vi inte ser några annonser med ordet “dun” i rubriken.

Här har vi tagit bort ordet “dun” vilket gör att vi inte ser några annonser med ordet “dun” i rubriken.

 • Citattecken (“)

  Skriver du citattecken så visas bara annonser som har ordagrant det du skrivit i rubriken. Här kommer alltså inte annonser med "Tunn dun jacka” som rubrik med.

Här ser vi att alla sökträffar ger annonser med “tunn dunjacka” i rubriken.

Här ser vi att alla sökträffar ger annonser med “tunn dunjacka” i rubriken.

 • Frågetecken (?)

  Kommer inte på något lysande exempel med dunjackor här, men söker du efter något som kan stavas lite olika (eller du inte vet hur det stavas) kan du använda frågetecken. Om du byter ut en bokstav mot ett frågetecken så visas annonser som har vilken bokstav som helst på den platsen.

Här ser vi både den “svenska” och originalstavningen på märket Samsøe & Samsøe kommer med.

Här ser vi både den “svenska” och originalstavningen på märket Samsøe & Samsøe kommer med.

 • Asterisk (*)

  Om du (som vi i det här fallet faktiskt) vill ha något lite speciellt (dunkappa) så kan en bredda sin sökning lite genom att göra en asterisk. Om du skriver en början på ett ord och sedan sätter en asterisk kan ordet fortsätta hur som helst, t ex blir leksaksb* en sökning som kan få upp annonser med “leksaksbjörn”, “leksaksbil” eller “leksaksbilar”.

När du hittat rätt sökning

När du hittat rätt sökning är det dags att filtrera bland sökningarna för att slippa få upp jackor som är för dyra eller fel storlek.

En sökning på dun* ger resultat som “dunjacka”, “dunväst” och “dun jacka”

En sökning på dun* ger resultat som “dunjacka”, “dunväst” och “dun jacka”

 • Kategorisera

  Här är det väldigt straight forward och fungerar på samma sätt som i de flesta andra webshopar. Tryck på rätt kategori tills du kommer ner till den gren som passar dig. Här har vi tryckt “Kläder —> Damkläder —> Jackor och ytterkläder —> 34/36

upload.jpg
 • Filtrera

  Har du en budget? Vill du ha fast pris och inte auktion? Vill du se billigast först? De inställningarna gör du under menyn till höger. Här har vi gjort valet under 300kr och sorterar “bästa träff” först.

Här kan du byta annonsformat, sorteringen av träffarna och ställa in pristak.

Här kan du byta annonsformat, sorteringen av träffarna och ställa in pristak.

När du hittat något du gillar

När du hittat en annons du gillar finns kan du lägga den i din minneslista (“spara” annonsen”) genom att trycka på hjärtat. Vi brukar lägga vårt bud precis innan annonsen går ut, det gör vi för att folk inte ska ha tid att buda över oss haha.

Det är många som har den taktiken, det är alltså bra att hålla lite koll på när annonserna går ut och vara redo med ditt bud. Här blev det vunnen annons inom budget -kul! (Jackan innehåller inte dun såklart. Har du frågor om en annons kan du lätt kontakta säljaren genom appen)

upload.jpg

När du inte hittar något du gillar

Ibland får en leta länge efter den perfekta annonsen. Vill du inte titta in hela tiden kan du trycka på symblen brevid sökrutan och spara din sökning. Det betyder att du får mail varje gång det dyker upp en annons som matchar din sökning och filreringar. Här är det viktigt att du avgränsat din sökning ordentligt annars får du många irrelevanta tips i din mailnkorg.

upload.jpg

Har du några frågor?

Släng iväg en kommentar till det här inlägget så ska vi försöka svara så gott vi kan!

OM VÅRA KOSTTILLSKOTT

OM VÅRA KOSTTILLSKOTT