21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

OM VÅRA KOSTTILLSKOTT

OM VÅRA KOSTTILLSKOTT

Kosttillskott! Tar vi såna? 

Ja! Gör du? Som vegan mååååste en inte ta tillskott, utan det finns sätt att få i sig det en behöver genom kosten. Det förutsätter dock att en får i sig ordentligt med produkter som är berikade med vitamin B12. Exempel på berikade produkter är växtdryck och bjäst. Vi tycker det är smidigt med tillskotten, men det är såklart olika hur en bestämmer sig för att göra -det viktigaste är bara ATT en gör det. Vi tar tillskott från helhetshälsa, som varit snälla nog att ge oss en extra uppsättning för att vi ska kunna visa upp fräscha burkar här på hemsidan. De tar också låtit oss tävla ut en uppsättning, så vi tänkte gå igenom tävlingsvillkoren nu innan vi berättar mer om våra tillskott.  

För att vara med och tävla om produkterna behöver du: 

1: Följa helhetshalsa på instagram (tryck HÄR)

2: Svara på frågan i kommentarsfältet: Hur många produkter har helhetshälsa i sin vegankategori? (psst, kolla här). Fyll också i din mailadress och din namn.

Tävlingen avlsutas om en vecka (5/9) och vinnaren kontaktas via mail. 

Nu: Åter till tilskotten!

OBS: Inlägget innehåller INGA reklamlänkar :) 

40358189_2216887865261793_1893081696991969280_n.jpg

Det enda tillskottet vi äter året om är vitamin B12, detta då det är det enda som är svårt att få i sig naturligt som vegan. Undrar du varför? Läs mer HÄR. 

Som vi nämnde tidigare är det här vitaminet vi ser till att alltid ha hemma och som vi ser till att komma ihåg att ta regelbundet, ambitionen är varje dag men det varierar, både över tid och mellan tvillingarna ( host host, slarv-Emma!). Som ni ser innehåller tabletterna mycket mer än RDI men vi tror det har att göra med att en vill vara på den säkra sidan då kroppen såklart inte kan ta upp allt på en gång! 

Vi äter visserligen en hel del fetter, fröer, nötter och berikade produkter, men vi gillar ändå att se till att vi får i oss ordentligt med omega 3, som ni ser på alla förpackningar ska ju osttillskott inte ersätta en varierad livsstil, men vi ser till att vara på den säkra sidan. Även för de som inte är veganer kan det vara bra att överväga att ta vegetablisiska fettsyror istället för animaliska, då framställningen av sådan olja bidrar till urfiskningen och kan innehålla miljögifter.

Som mentruerande personer (och blodgivare. Gör det någon skillnad?) vill vi se till att toppa upp depåerna ordentligt. Under våra yngre tonår som l/o-vegetarianer har vi båda upplevt järnbrist och den tröttheten är inte rolig. Därför har vi på senare dagar börjat ta kosttillskott för säkerhets skull, trots att det var längesen vi hade brist. Again - Vi ser till att äta ordentligt med järnrika livsmedel också! Gott och nyttigt!

Vi har även smygstartat med D-vitamin som vi främst kommer lägga tyngd på under vintermånaderna när soltimmarna tillbringas på universitetet och den lagrade mängden börjar sina. Vår bästis har förespråkat detta i åratal så hon måste vara himla stolt över oss nu! Vi tycker sprayformen är smidig och rollig ( 22åriga barn :)) )

upload.jpg

Såhär kan det se ut i handen när vi är duktiga och kommer ihåg att ta allt, med några spraysprut i munnen också så är vi ready to go! 

HUR HANDLAR EN PÅ TRADERA?

HUR HANDLAR EN PÅ TRADERA?

FRÅGOR OM VÅR VEGANISM

FRÅGOR OM VÅR VEGANISM