21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

5 SAKER VI ÄLSKAR MED ATT VARA VEGANER

5 SAKER VI ÄLSKAR MED ATT VARA VEGANER

  • Känslan av att faktiskt GÖRA NÅGOT

Många saker som en tycker är fucked up i samhället är ofta svårt att gära något åt eller ibland ens att sätta fingret på. Vi tycker att lång mycket mer än bara djurhållning bör ändras på (helst igår!) men djurrättskampen tycker vi är en av de lättaste att faktiskt motarbeta. Är det fel att äta död djur? Then Dont. Har svårt att tvångskvotera in mig i bolagsstyrelser eller köpa en elbil för studentbidraget.

  • Tillhörigheten

    Många har (tyvärr) en bild av att vegan-communityt är väldigt stängt och dömande men vi har, tvärtom, en väldigt positiv upplevelse. Öppna, härliga och hjälpsamma människor som alltid är behjälpliga när en vill diskutera något!

  • Att få chansen att överraska folk

Det är så ofta som folk blir överraskade av oss i vår veganroll. Både att vi kan diskutera sakligt med köttisar och informera utan att vara dömande. Men allra oftast! Att folk tycker att vegansk mat är så gott och något “Det här kan en ju verkligen äta varje dag!”.

upload.jpg
  • Att bryta barriärer i köket

    Tror typ att de flesta som börjat äta växtbaserat efter att ha ätit blandkost förstår den här. Att en har har saknat en speciell maträtt och sen FÅR EN TILL EN SÅ SJUKT GOD VEGANSK VERSION!! För oss är det gräddsås, äggröra och kanelbullar som gett de största hallelujah-upplevelserna i käften.

upload.jpg
  • Statistiken

Känns som att statistiken alltid gynnar oss veganer! Vi älskar att kolla på studier om maten klimatpåverkan och etiska hållbarhet då det (näääästan) alltid visar att vegansk mat är the way to go. Självklart finns det växtbaserade livsmedel som suger ur miljösynpunkt eller utnyttjar människor lika mycket men studier om vattenanvändning, dödstal hos djur och växthusgasutsläpp i animalieundustrin ger oss ändå en känsla av att 1: Vi gör helt klart rätt grej. 2: Folk måste förstå snart! Det går inte att blunda för det här! Dessutom är det upplyftande att se statistik över hur många som äter mer och mer växtbaserat. Folk förstår! Sen är det klart att folk fortfarande äter alldeles för mycket animalier, men ge det 10år så har vi en helt annan bild!

5 SAKER VI HATAR MED ATT VARA VEGANER

5 SAKER VI HATAR MED ATT VARA VEGANER

SAKER VI INTE VISSTE NÄR VI BLEV VEGANER

SAKER VI INTE VISSTE NÄR VI BLEV VEGANER