21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

5 SAKER VI HATAR MED ATT VARA VEGANER

5 SAKER VI HATAR MED ATT VARA VEGANER

  • Att bli placerade i ett fack

Väldigt många (även vi tidigare) har förutfattade meningar om hur en vegan “ska” vara och tycka. Självklart har många veganer liknande värderingar, men det finns ju lika många sorters veganer som det finns, ja, veganer. Alla är inte vänster (även fast vi råkar vara det hehe), arga, rawfooddyrkande, yogautövande, kötthatande, setumbärande eller självförsörjande.

  • Att äta godare hemma än på restaurang

Detta låter ju väldigt narcissistiskt, men saken är den att många restaurangmenyer är väldigt tråkiga när det kommer till veganska alternativ. Ofta har en väldigt få alternativ att välja mellan och det är sällan några smaksensationer. Det är lite tråkigt! Sen finns det ju JÄTTEgoda vegorätter också, de är bara lite svåra hitta ibland!

  • Att dagligen bråttas med den sorgliga verkligheten om att…

…det dröjer innan vi får äta riktigt god “ost” igen :/. Vegansk gruyere, where u at?

  • Kränkta köttisar

Vår erfarenhet är att köttätare generellt är nyfikna på vegansk mat, men det finns ett fenomen som vi tycker är så tröttsamt. Ofta när en träffar en ny person och hen frågar om ens matvanor får vi prata mindre och lyssna mer. Och det vi får lyssna på är en persons monolog om hur hen vill äta mindre kött men inte kan av den ena eller den andra orsaken, att hen inte "skulle klara sig utan kött” men att personen minsann dricker havredryck ibland och tycker det är sååå bra att det är så lätt att välja växtbaserat nu för tiden. Varför finns behovet av att (på ett lame sätt) försvara sitt köttätande och förklara sina matvarnor för någon som inte ens frågat?

  • “Ni får välja restaurang”

När vi är med våra vänner så hamnar restaurangvalet oftast på oss. Det är rimligt ändå eftersom vi både är mest matintresserade och har flest matpreferenser -MEN! Vi har sån sjuk beslutsångest att vi helst skulle vilja ha en slumpgenerator eller enväldigt diktator som tilldelar oss en restaurang varje gång.

VEGOVISION STOCKHOLM

VEGOVISION STOCKHOLM

5 SAKER VI ÄLSKAR MED ATT VARA VEGANER

5 SAKER VI ÄLSKAR MED ATT VARA VEGANER