21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

DET HÄR MED FUSKSKINNSJACKAN

DET HÄR MED FUSKSKINNSJACKAN

Ett hett ämne inom vegan-communityn är faux läder, mocka och päls. Många tycker att det är fel då det uppmuntrar till användandet av riktiga animaliska material då man inte alltid ser skillnad på t ex en äkta och fuskskinnsjacka. Att halva sverige går runt med läderjackor gör då att tanken på en äkta läderjacka inte känns så långt bort. hajjar ni? Man normaliserar lixom användandet av material från djur. Många veganer tycker t ex att en fuskskinnjacka är "okej" men skulle aldrig sätta på sig en pälsväst, just för att skinnjackan blivit så vanlig att de flesta inte ens kopplar den till djur. 

Vi använder faux-produkter, allt från mocka till päls. Det gör vi helt enkelt för att vi tycker att det är snyggt! Eftersom att inget djur kommit till skada och plagget är fritt från animalier så ser vi bara gröna ljus. "Jag förstår inte varför man ens skulle vilja ha på sig något som ser ut som skinn" är det många som säger, och svaret på det är att vi tycker det är fint. På samma sätt som vi kan trycka i oss en vegansk "skagenröra" så kan vi njuta av det veganska alternativet till t ex den hemska pälsidustrin.

Vi tycker det är viktigare att visa att det finns schyssta alternativ till dessa smutsiga industrier, för vi tror att efterfrågan alltid kommer att finnas då dessa material ofta har en klassisk och exklusiv stämpel. Därför tror vi mer på att rikta det mot ett vegansk alternativ än att försöka vända alla icke-frälsta till att helt utesluta dessa ur sin vardag.

 

Vad tycker du?

FUSK.jpg
FÖRÄLDRAR SOM NOBBAR VEGANSKT

FÖRÄLDRAR SOM NOBBAR VEGANSKT

ÄR EKOLOGISKT VEGANSKT?

ÄR EKOLOGISKT VEGANSKT?