21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

ATT LEVA MED EN KÖTTIS

ATT LEVA MED EN KÖTTIS

Leva med en köttätare... Går det? Ja, självklart! Ingen av våra kompisar, pojkvänner, familjemedlemmar eller kollegor är veganer och vi ser det inte alls som något problem. Det är klart att middagsplanering, resor och restaurangbesök skulle blir lite lättare om alla åt samma sak men bortsett från det så rullar det på smärtfritt. Det är många som har argumentet "Jag skulle gärna vilja, men min partner är inte sugen så det skulle inte funka för oss" när vegansk livstil kommer på tal, men det tycker vi är trams! 

De flesta i vår närhet har dock ett öppet sinne och kan oftast tänka sig att äta veganskt om de till exempel slipper laga maten -vilket vi tycker är en lysande kompromiss då vi tycker så mycket om att laga mat. Många av våra vänner har haft veganska veckor eller månader för att utmana sig själva att tänka mer grönt i vardagen och vår mamma har gått över till att äta veganskt 5 dagar i veckan. Vad gällande vardagsmaten hemma så löser vi det ofta genom att t ex göra vegansk sås, kolhydratkälla och sallad och sedan servera med en vegansk proteinkälla och en animalisk, och det är inte alls svårt! Även den mest inbitne köttätaren borde kunna gå med på att ha havregrädde i potatismosen för ärligt talat så smakar det likadant! 

Är köttätare dåliga människor? Självklart inte! Vi inser att en vegansk kost inte är allas huvudfråga och att folk i allmänhet inte är så välinformerade inom djurrättsfrågor. Sen är det väldigt mycket vana och uppfostran som ligger till grund när folk lagar mat och en sojakorv ligger långt utanför mångas vanor. Men i alla familjer som vi är del i (Vår +pojkvännernas) så har närvaron av två (icke-predikande) veganer gjort att helt gröna måltider ses som en naturlig del av matsedeln. Det är ingenting konstigt med en skvätt havregrädde i kaffet eller en vegansk kladdkaka till efterrätt när det kommer gäster på besök. Den inställningen tycker vi är superkul och på många sätt viktigare än nolltolerans mot animalier. Normalisering is key!

Fin vän som haft en vegansk månad -och klarade det galant!

Fin vän som haft en vegansk månad -och klarade det galant!

Vardags-veganen mamma och Amelias pojkvän Casper som äter mycket vego.

Vardags-veganen mamma och Amelias pojkvän Casper som äter mycket vego.

ÄR EKOLOGISKT VEGANSKT?

ÄR EKOLOGISKT VEGANSKT?

KÖTTLIKNANDE SUBSTITUT

KÖTTLIKNANDE SUBSTITUT