21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

HÅLLER DU MED?

HÅLLER DU MED?

KORNA GER INTE BORT SIN MJÖLK

Jag tror att alla egentligen förstår att en ko hellre skulle ha sin kalv hos sig än att ha den fråntagen för att bli kopplad till en mjölkmaskin som pumpar ut mjölken i stora tankar som sedan, efter många behandlingar, hamnar i ett mjölkpaket på familjen Svenssons middagsbord. Kalven vill dia och inte stå i en box på några kvadratmeter och stå hungrig efter att ha fått en minimal ranson mjölk från en hink.Tänk om det hade hänt en människa! Vi skriker efter fler sjuksköterskor till förlossningsvården men är blinda för det stora trauma som är mjölkkornas vardag. Detsamma gäller självklart hönsens ägg, fiskarnas rom osv osv. 

MÖSS BRYR SIG INTE OM DITT SCHAMPO

Vi "har rätt" att göra försök på djur (istället för människor) för att de inte är som vi, ändå blir försöken relevanta för att de är så lika oss. Den klassiska paradoxen som djurförsök vilar på. Djur används när försöken inte är etiskt försvarbara att göra på människor, vilket är helt galet! Kan de inte göras på människor ska de inte göras på några andra individer heller. Inte nog med att försöksdjuren får stå ut med fruktansvärda försök på ex kemikalier som används till kosmetika, de får leva i trånga, stressiga utrymmen under tiden de inte undersöks. Nej, nej och nej.  

MINKEN TRIVS INTE RUNT DIN HALS

En miljon minkar dödat varje år i Sverige enbart för sin päls! Är det inte sjukt? Många pälsbärare gör det med motiveringen att det 1: Är snyggt. 2: Är bra kvalité (håller länge) och 3: Är varmt. Vi kan nog faktiskt hålla med på alla punkterna, men ärligt... Vad spelar det för roll när en vet att ett liv har spillts för att få ha den där pälskragen? Blir rätt osexigt rätt fort. Dessutom kan vi nästan tycka att det är lite äckligt... Vem vill ha ett dött stycke djur runt halsen? Inte vi, och minkarna håller med största sannolikhet med!

MAN KAN HA EN ROLIG SEMESTER UTAN ATT KLAPPA ETT LEJON

Att djur inte hör hemma på cirkus är numera en ganska allmän uppfattning (thank god), men fortfarande ser vi bilder överallt med folk som står på en turistort med en stor apa (som råkar ha en kedja runt foten) sittandes på axeln. Eller häftiga videoklipp från delfiner som gör konster i en liten bassäng.  Vi har själva varit bovar i exponeringen av djur i underhållningssyfte när vi var yngre, trots att vi då var vegetarianer. Många ser inte den mörka sidan bakom de söta, tama (more like psykiskt nerbrutna) exotiska djuren som görs tillgängliga för oss. Educate yourself!

ALLA VILL LEVA

Slutligen, det mest grundläggande. En gris som skriker i panik innan skottet med bultpistolen eller en ko som vägrar gå in i bedövningsboxen är talar sitt klara språk.

De vill inte.

Simple as that. De vill inte bli dödade, de vill inte stå på trånga, stressiga utrymmen hela sina liv, en nyförlöst kalv vill inte bli bortförd från sin mamma, en unghöna vill inte åka djurtransport med hundratals andra på väg till sin avrättning. De vill leva! Precis som du och jag. 

ATT ÄTA VEGANSKT UTAN FAMILJENS STÖD

ATT ÄTA VEGANSKT UTAN FAMILJENS STÖD

VÅR VEGANRESA

VÅR VEGANRESA