21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

PANNBRÖD

PANNBRÖD

Nu ska vi snacka om något vi inte vet så värst mycket om men samtidigt ytcker väldigt mycket om. Vi var på middag hos några vänner från turkiet som bjukkade på dessa bröd till icke-veganerna. Det såg så JÄVLA gott ut (vår mat var också mkt god) så vi frågade givetvis om receptet. Efter att ha fått det översatt från kompisens mammas turkiska originalrecept så såg vi till vår förtjusning att det inte alls var någon konst att veganisera dem! Lite ortodoxt kanske så penslade vi de med vitlök- och koriandersmör och åt de till en indisk gryta -MUMS! Slightly lättare att göra än naan-bröd och funkar lika bra.

Du behöver (8 små bröd eller 4 stora).

 • 1tsk socker

 • 1tsk torrjäst

 • 5msk smält mjölkfritt margarin

 • 7dl vetemjöl

 • 2.5dl havredryck

 • 1tsk salt +1krm till “smörblandningen”

 • 1 vitlöksklyfta

 • 1msk hackad koriander

Gör såhär:

 1. Blanda 6dl av vetemjölet, jästen, salt och socker i en bunke. Värm havredrycken tills den är ljummen och häll det över de torra ingredienserna tillsammans med det 3msk av det smälta smöret. Rör om. Är degen för kladdig (den ska vara smidig och inte rinna ut) så kan du tillsätta resten av mjölet.

 2. Knåda degen i ca 5 minuter.

 3. Jäs under bakduk eller folie i 45 minuter.

 4. Gör “smörblandningen” genom att blanda resten av det smälta mjölkfria smöret med en pressad vitlöksklyfta, salt och koriandern.

 5. Dela degen i 8 små eller 4 stora bollar och låt vila i ytterligare 20 minuter.

 6. Kavla ut degen till bröd som är ca 2-3cm tjocka. (Det går också att kavla de tunnare och använda som tunnbröd). Vi gjorde våra mer åt de tjocka hållet.

 7. Hetta upp en stekpanna och lägg ner degen där. Stek i ca 1 minuter på varje sida (utan fett!). När de är klara penslar du de med smörblandningen. Ät medan de är varma.

GRÖN ÄRTSOPPA

GRÖN ÄRTSOPPA

LYXIG KANTARELLPASTA

LYXIG KANTARELLPASTA