21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

SÖTPOTATISQUESADILLAS MED BÖNOR & GUACAMOLE

SÖTPOTATISQUESADILLAS MED BÖNOR & GUACAMOLE

Är det bara hos oss som det ALLTID blir tortillas kvar efter en tacokväll? Det är som om vi är inprogrammerade att det värsta som skulle kunna hända är att OM vi plötsligt skulle vilja trycka 6 tacos var, så skulle bröden ta slut för en 7e. Vi brukar frysa in dem, men tror ni vi tar fram dem sen för nästa tacokväll? NEIN!


Därför vill vi slå ett slag för quesadillas, går egentligen att moffa in i princip vad som helst i dessa och i princip samtliga ingredienser som platsar i en taco funkar ju i denna.. platta taco i stekt form. Vi föredrar en fyllning av svarta bönor (typ frijoles refritos) och testade den här gången med en sötpotatismix i. Pojkvännens betyg: Smakar som på restaurang. Det nöjer vi oss med! Sen kommer det säkert komma någon rebell och utesluta den färska koriandern ur receptet och trots att det ligger utom vår kontroll så betackar vi oss sådant trotsigt beteende ;)

4.jpg

Du behöver (4 portioner):

 • 1 stor sötpotatis

 • Frijoles refritos (2 satser enligt receptet här)

 • 1 burk majs

 • 1 paprika

 • 1 kruka koriander

 • Lime

 • 2 avocados

 • 1 vitlöksklyfta

 • 0.5 citron (saft)

 • 2 limefrukter

 • Salt, peppar

 • Olivolja

 • 1 tsk cayennepeppar

 • 2 tsk paprikapulver

 • 1 chilifrukt

 • 1 tsk spiskummin

 • 8 vetetortillas (Vi använde size medium)

2.jpg
3.jpg

Gör såhär:

 1. Riv sötpotatisen i strimlor och skär paprikan i mindre bitar. Hetta upp olja i en stor panna.

 2. Rör ned sötpotatisstrimlorna och rör om tills de mjuknat något (cirka 6 minuter). Krydda med salt, peppar, cayenne, paprikapulver, hackad chili och spiskummin och stek på låg värme i ytterligare 2-3minuter.

 3. Tillsätt paprika och majs i mixen och sätt på låg värme medan du gör resten av rätten. Lägg gärna på ett lock om du har.

 4. Gör bönröran enligt receptet länkat ovan.

 5. Blanda en guacamole av avokadon, vitlök, olivolja, salt, peppar och citron.

 6. Värm en ren stekpanna och pensla på lite olivolja. Placera en tortilla i pannan och lägg sötpotatismix, bönröra och koriander på halva, vik över andra halvan och stek i cirka 30 sek. Vänd på den och stek andra sidan.

 7. Servera med guacamole, färsk lime och lite extra koriander!

1.jpg
ROSTAD TOMAT- OCH PAPRIKASOPPA

ROSTAD TOMAT- OCH PAPRIKASOPPA

GRILLED CHEESE MED MEDELHAVSTOUCH

GRILLED CHEESE MED MEDELHAVSTOUCH