21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

SIMPLE FEAST

SIMPLE FEAST

I betalt samarbete med Simple Feast

Hola Amigos!

Idag ska vi prata om ett så roligt samarbete vi har med Simple Feast (länk, klicka om du vill kika på deras hemsida). En vegansk matkasse med 3 schyssta veganska rätter! De har verkligen tagit konceptet matkasse och done it right! Nu vet ju vi också att vuxna människor inte dömer boken efter omslaget, eller i detta fall de skitsnygga PLA-förpackningarna och planetvänliga citaten på kartongerna, men det är lite svårt att låta bli. Helt i vår smak med snygg, lugn grafisk profil och en lite kaxig copy.

Som tur är har vi täckning för vårt initiala omtycke eftersom maten är riktigt schysst! Bjöd pojkvännen på första middagsrätten och 25-åringa ensamboende killens kommentar: Det här känns som maten mamma lagade när jag bodde hemma, det är lixom BRA vardagsmat! Det tycker vi sammanfattar rätterna rätt bra. (och härliga svärmor såklart!). Mättande, ekologiskt, kocklagat, veganskt och klimatsmart! Kanoners! Låt oss gå igenom våra erfarenheter av den här mattjänsten: Simple feast.

SPhotoEditor-20190710_225153.jpg

På söndagseftermiddagen stod en FET kartong utanför dörren, proppfull med en massa mindre lådor och påsar som innehöll veckans veganska rätter. Vi tycker konceptet känns så genomtänkt med miljövänliga materialval och fina råvaror. Till exempel är det fryst vatten i en tetra istället för kylklamrar, dessa ställde vi fram till varje middag som bordsvatten.

SPhotoEditor-20190710_225334.jpg

SIMPLE FEAST

3 rätter för 4-5 personer. Kocklagad mat på ekologiska, fina råvaror!

SPhotoEditor-20190710_225517.jpg

Okej i framtiden när vi är miljömedvetna karriärskvinnor som när en hel familj veganska kultingar hoppas vi att vår kyl alltid ser ut såhär! Vitsen med den här tjänsten är att varje rätt tar cirka 10 minuter att laga och att maten därmed kommer mer färdiglagad än i andra matkassar, detta passar kanon för er som inte har så mycket tid att laga redig mat från grunden till vardags!

SPhotoEditor-20190710_225627.jpg

Rätterna då? Jo, de var kanongoda. Här ovan ser ni Gyoza med fullkornsris och hiosinsås och en spansk tortilla med en bönsallad!

Tredje och sista rätten i kassen var en Tagine med bulgur och zaalouk. Den här var vår favorit som definitivt kommer återskapas. Detta är en annan rolig grej med en matkassse: Att du äter och lagar mat du annars kanske inte kommit i kontakt med. Kanske hittar du en ny favoriträtt?

SPhotoEditor-20190710_225922.jpg

Vi hade under veckan en låda för 4-5 personer med 3 veganska rätter. Vi tycker portionerna var väl tilltagna och räckte i 2 av 3 fall till fler än 5 personer, vilket är toppen om du vill ha matlåda. KLICKA HÄR för att komma till deras sida med information om priser, räckvidd för leverans etc. Vill du testa den här tjänsten kan du även använda koden VEGANSKMATLADA10 för 10% på din första beställning.

FLÄDERSAFT

FLÄDERSAFT

ROSTAD TOMAT- OCH PAPRIKASOPPA

ROSTAD TOMAT- OCH PAPRIKASOPPA