21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

MIDSOMMAR

Midsommar. En kan ju inte bara hälla i sig brännvin utan en måste ju glufsa i sig något också. Egenligen kan en ju äta vad som helst, men det är ju ändå mysigt att hålla lite på traditionerna. Fusksill är t ex något som vi kommer ha på bordet även fast det egentligen är godare med en lasagne eller pasta med pesto. Potatissallader, lite grillat och svenska jordgubbar till efterrätt -det är midsommar för oss! Och såhär genomför en det:

bild 1.jpg

Få saker skriker “svensk sommar” som en potatissallad med färskpotatis. Vi föredrar såna här “torra” varianter, alltså utan fraiche eller majonäs. Men är du mer lagt åt det hållet kan du antingen köpa VEGMES eller kika in det här recepet hos Gustav på jävligt gott.

40354277_254443072068789_1450364765997105152_n.jpg

Ingen hade ju blivit ledsen om den här lite matigare quinoa och bulgursalladen stod framme på bordet heller. Den är ju jäkligt schysst ändå. Är det “klassisk” svensk midsommarmat? Kanske inte. Bryr vi oss? Inte ett dugg!

upload.jpg

Julstylingen på dessa bilder var ju lite av en mood killer, men inlagd tofu är som vi skrev tidigare ett måste på vårt midsommarfirande. HÄR hittar du receptet om du vill göra egen, men det finns faktiskt prima varianter att köpa i butikerna nu för tiden (Coops t ex).

upload (1).jpg

En sån här skaltallrik känns perfekt om en nu mot förmodan skulle få för sig att skala sin potatis (Ugh nej??) till potatissalladen. Annars är det ju gött att göra tunna skivor att fritera också, det MÅSTE ju inte vara skal lixom.

upload (2).jpg

Det här är ju en riktig lågoddsare, men vi kommer såklart ha skagen på midsommarfirandet. Så är det bara. Det ska du också! Receptet hittar du HÄR.

GRGR.jpg

När det gäller grillningen så håller vi det enkelt. Antagligen blir det något typ av grillspett som DESSA tillsammans med lite grillade zucchiniskivor och majskolvar. Hade nästan kunnat stryka hela midsommarmenyn och bara käka majskolvar. Men det får en ju inte…

upload (4).jpg

Till det grillade gör vi såklart en CHIMICHURRI enligt pappas recept. Har du inte gjort den här grillsåsen tidigare så är det hög tid för XX (din ålder) är alldeles för gammalt för att upptäcka denna läckerhet. Andra såser som är trevliga till grillat är pico de gallo, basilikatzatsiki och kort och gott: Grillsås.

upload (3).jpg

Inte heller den klassiska midsommarmaten, men när det är så gott och så enkelt att göra så passar en på. Receptet hittar du HÄREfterrätt då? Som vi skrev kommer vi antaglien att äta jordgubbar med glass. Är det inte ett alternativ för dig kan du kolla in vår kategori SÖTSAKER. Vi kan också tipsa om Fridasvegobak eller Karolina Teglaar som driver kakboken -utan ägg och mjölk.

GLAD OCH GOD MIDSOMMAR TILL ER <3

ISKAFFE PÅ KAFFEKUBER

ISKAFFE PÅ KAFFEKUBER

LJUMMEN GRILLSALLAD MED BULGUR &amp; KIKÄRTOR

LJUMMEN GRILLSALLAD MED BULGUR & KIKÄRTOR