21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

RABARBER- OCH MYNTASAFT

RABARBER- OCH MYNTASAFT

Rabarber är ett hett ämne för oss just nu av två enkla anledningar. 1: De är gratis. 2: Mamma har gett oss klartecken att det är fritt fram att raid:a rabarberhörnan i trädgården. vi frågade er igår vad vi skulle göra och HEJ OCH HÅ (eller annat, mindre förhistoriskt uttryck) vad många bra idéer ni kom med! Chutney verkar tydligen vara en grej? Kommer definitivt testa det. Rabarbersorbet, rabarberpaj såklart, rabarbergrottor och kräm. Bästa ni!

Hur som helst var det översvallande svaret: SAFT!! Varpå vi uppgivet tänkte att vi ju inte har någonting hemma (och syftar på fläder, citron, citronsyra..) men sen kom snilleblixten: Mynta! Vi har rabatten full av denna läckerhet. Sagt och gjort: Rabarber och myntasaften blev verklighet. Å’ let us tell you, it’s a mood! Smakar söt virgin rabarbermojito och vi kan avslöja redan nu att den i helgen kommer förlora oskulden under tentafirandet. Jösses det där lät obehagligt, menar att alkohol ska tillsättas..Låt oss lämna ämnet.

upload.jpg

The sweet, sweet (actually ganska sur) råvara!

Till cirka 1.5 liter saft behöver du:

  • 1 kg rabarber

  • 4 dl strösocker

  • 1.5l vatten

  • cirka 3dl färsk mynta

  • (2 citroner, saften)

upload.jpg

Gör såhär (Omgång 1):

1: Skölj och skär rabarbern som storleken ovan.

2: Placera i en stor kastrull och täck med kokande vatten.

3: Koka i cirka 15 minuter utan omrörning tills de sönderdelats något och det börjar dofta ordentligt av rabarber.

upload.jpg

(Omgång 2)

4: Ta fram en bunke, ett durkslag och en ren sil-/kökshandduk.

5: Lägg ned handduken i durkslaget och sila ned kastrullinnehållet genom denna ned i bunken.

6: Häll tillbaka i kastrullen (vätskan kommer vara varm) och rör ned socker och mynta, säkert hade det varit gott med lite citron också. Låt svalna i rumstemperatur eller kyl och plocka ur/sila ur myntabladen.

7: Tappa upp på flaska och njut!

upload.jpg

Ta-daaa

LJUMMEN GRILLSALLAD MED BULGUR & KIKÄRTOR

LJUMMEN GRILLSALLAD MED BULGUR & KIKÄRTOR

GOTT- OCH BLANDATPIZZA

GOTT- OCH BLANDATPIZZA