21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

ISKAFFE PÅ KAFFEKUBER

ISKAFFE PÅ KAFFEKUBER

Hur gillar ni ert kaffe? Svart och beskt? Latte? Eller kanske med en skvätt iKaffe? Bland våra vänner dricker typ hälften “mjölk med kaffe” och resten släpar sig direkt från sängen med täcket runt kroppen och trycker på kaffekokaren, för att sedan hiva i sig en hink innan dagen kan börja. Skulle det gå att få kaffe intravenöst hade det varit något för dem. Hur är du? Vi skulle väl säga att vi är någonstans mittemellan, vi dricker det gärna svart men bara i sällskap. Är vi bara hemma (och pluggfria) blir det nog en kopp te.

Vad vi däremot verkligen diggar är en uppfriskande islatte som vi helst gör på kaffeisbitar som många av våra instagramkompisar också tipsar om! Perfekt om det blir kaffe över. Visste ni att det går år typ 140 liter vatten för att producera 1 kopp kaffe? Då är det lika bra att ta tillvara på dessa värdefulla droppar.

-Och för att slippa den där tobakbeskheten som kommer med kallt kaffe har vi i ett par droppar sirap i.

upload.jpg

Du behöver, till 3 mindre glas/12 iskuber:

  • Starkt kaffe (cirka 1.5 dl till en iskubskorm som på bilden)

  • 1 tsk mörk sirap

  • 6 dl havredryck, gärna en fetare variant (t.ex oatly Ikaffe eller deluxe)

upload.jpg

Gör såhär:

  1. Koka starkt kaffe och låt svalna.

  2. Rör ned sirapen och låt svalna något.

  3. Häll upp i en iskubsform och frys i åtminstone 2-3 timmar.

  4. Ta fram 4-5st och placera i ett glas, häll över kall havredryck. Låt vila i ett par minuter innan servering.

upload.jpg

Desto mer socker/sirap du har i desto mindre hårt kommer de frysa, detta kan vara trevligt eftersom de löses upp något snabbare och ger ett fint mönster i islatten. Men vi som gillar vårt kaffe beskt och svart i vanliga fall håller gärna sötman till ett minimum. Om en utesluter sötman helt kan latten däremot få den där tobaksbeskheten från avsvalnat kaffe, som inte är den godaste.

upload.jpg

Ta-daa! Visst ser detta lite kul och sofistikerat ut? Perfekt till sommarfikat.

PLÄTTSPETT

PLÄTTSPETT

MIDSOMMAR

MIDSOMMAR