21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

INCREDIBLE BURGER

INCREDIBLE BURGER

I STOLT BETALT SAMARBETE MED HÄLSANS KÖK

upload.jpg

Har du också sett någon rynka på näsan när en vegoburgare kommer på tal? Ja, för visst finns det människor som fortfarande lever kvar i uppfattningen om att veganmat= gurka och sallas. För oss (och förhoppningsvis många andra) är det en självklarhet att en vegoburgare kan vara lika saftig och göttig (göttigare!) som en köttburgare. Det är det vi gillar bäst med hälsans köks nya “Incredible burger” är just att den är ordentligt saftig och därför lätt charmar vilket köttskeptiker som helst!

Förra veckan sedan frågade vi er om vad ni möter/har för fördomar om vegansk mat och då var ni många som just tog upp den här med att vegansk mat ska vara tråkig, proteinfattig och smaklös. Det är sååå tråkigt att folk fortfarande tror det om vegomat år 2019 men samtidigt öppnar det ju upp för höjda ögonbryn och “aha”-upplevelser när en introducerar riktigt nice växtbaserade alternativ. Vår mamma tycker till exempel att vegoburgare och vegokorv är “svåra” men när vi bjöd henne på den här grillinspirerade burgaren sa hon att hon inte alls saknade köttet! Wei!

Vi förknippar inte burgare med kött, utan med härliga grillkvällar och därför skapade vi den här “grill-burgaren” med våra favoriter från grillen. Det är en kräm gjord på grillad majs, det är grillad paprika och en chimichurri som vi förknippar med argentinsk asado som är heligt hemma hos oss på somrarna!

Här ser du steg för steg hur vi gjorde burgaren som vi bjöd mamma på, dessutom kommer vi passa på att snacka om era fördomar!

upload.jpg
upload.jpg

Alltså, dreggelvarning deluxe! Får inte dessa bilder er att längta till myggmedel, solbrända axlar och sena grillkvällar? Kolla in ytan på den här burgaren asså, visst ser den saftig ut? När vi ändå pratar om själva burgaren tycker vi det är ett gyllene tillfälle att börja snacka fördomar!

Det är komplicerat och svårt med vegansk mat. Är det så? Vad tycker ni? När vi var vegetarianer valde vi att testa 1 månad veganskt på prov, och den månaden har blivit till flera år. Med andra ord hade vi själva den här fördomen som visade sig vara falsk så fort vi verkligen satte oss in i utmaningen, finns ju himla mycket bra substitutprodukter som förstås burgare, vegokorv och havredryck.

upload.jpg

Vegansk mat är proteinfattig.

Den här fördomen tycker vi är superenkel att besvara. Vegansk mat är inte (nödvändigtvis) proteinfattig, däremot kan det gälla att tänka om hur en bygger upp sina måltider. Spannmål och baljväxter är proteinrika och går bra att kombinera. Kanske är bön- eller linspasta ett toppensätt för dig att få extra proteiner i dina måltider. I stort är nog proteinernas betydelse något överdriven i debatten, proteinbrist är mycket ovanligt. Den här burgaren innehåller till exempel 19g protein per portion, inte illa, va?

Vegansk mat? Torrt och tråkigt!

Som vi antydde ovan är detta ju definitivt en syn som hör till historien! Vi låter bara den här burgaren (och resten av rätterna på hemsidan, ödmjukheten själva, hehe) tala för sig själv!

upload.jpg

Åter till burgaren: Grillade grönsaker hör definitivt hemma hos oss när vi tänder grillen om somrarna, självklart platsar dessa på grillburgaren också!

Grillad paprika och aubergine ( 4 burgare, 2 pkt incredible burgers):

 • 2 stora paprikor

 • 1 aubergine

 • 3 tsk grovsalt

 • 3 msk rapsolja

 • 4 msk olivolja

 • salt, peppar

Gör såhär (paprika):

 1. Värm grill, eller ugn till 225 grader och gärna grill och/eller varmluft.

 2. Skiva paprikorna och täck de ordentligt i olivolja, salt och peppar.

 3. Grilla i ugn i ca 15 min eller på grillen tills de mjuknat ordentligt.

Gör såhär (aubergine):

 1. Skiva auberginen och strö över grovsalt över dessa för att driva ut vattnet. Låt vila i åtminstone 20 minuter. Torka av med hushållspapper.

 2. Värm olja i en stekpanna (eller på grill) och stek ordentligt mjuk, salta och peppra.

upload.jpg
 1. Majskräm: recept HÄR. Picklad rödlök: recept HÄR.

Den här majskrämen är grillad majskolv i krämformad, ska helst serveras ljummen och sötman passar prima till den picklade rödlöken!

upload.jpg

Chimichurri: Recept HÄR.

Ingen sommar utan pappas chimichurri. Det är en dressingsliknande sås som traditionellt äts till grillat kött i Argentina. Såsen är klockren även på vegansk mat (obvi) och gör den här burgaren lite fräschare tillsammans med de tyngre komponenterna som majskräm och the incredible burger!

Det är svårt att bli mätt på vegansk mat är en bra fördom som känns bra att avsluta med, för vi kan lova dig att efter en sån här burgare blir åtminstone vi ordentligt mätta, och våra matvrak till pojkvänner är inte kaxiga efter 2st!

För att knyta ihop säcken vill vi med andra ord slå ett slag för nutidens, och framtidens veganmat och varmt rekommendera hälsans kök incredible burger, verkligen ett incredible alternativ till köttburgaren ;)

PÅSKPOTATIS

PÅSKPOTATIS

FUSKPINNAR MED ROMSÅS

FUSKPINNAR MED ROMSÅS