21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

SNICKERSBOLLAR

Om du känner oss vet du att vi är såna osköna människor som rynkar på näsan åt “nyttigt” godis. Lixom, vill en ha mellanmål kan en äta en frukt eller nötter istället för att rulla nötbollar och kalla de för snickers haha. You ain't fooling nobody den där törra bollen lixom. MEN, vi har blivit lite utmanade av våra vänner på folivora att göra energirika, nyttiga “snacks” och…. Ja, det är rätt kul. Det funkar ju så bra att mixa dadlar med typ vilken nöt som helst och rulla till bollar att vi har börjat experimentera lite på den fronten. Vi skulle väl inte gå så långt att säga att dessa “snickersbollar” smakar snickers men de smakar bra mycket roligare än en påse jordnötter eller en banan. Så testa vettja!

Du behöver(till mellan 20-25 bollar):

  • 15 urkärnade dadlar

  • 2,5dl saltade jordnötter

  • 1dl havregryn

  • 2msk vatten

  • 1/2 dl kokosolja

  • 3 msk kakao

  • 2msk agavesirap

  • Ev salt till garneringen

Gör såhär:

Idag tog vi steg för steg bilder, är det hjälpsamt tycker du eller “räcker det” med recept?

upload.jpg

1: Mixa jordnötterna till ett mjöl (det ser du i bottenskicktet på bilderna). Lägg sedan ner dadlarna och havregrynen och mixax ihop alltsammans. Har du en större/kraftfullare mixer går det att mixa allt på en gång såklart.

upload.jpg

2: Blanda i vattnet pö om pö tills det blir en formbar deg. Rulla sedan bollar. Här har vi gjort stora till oss själva och några små som godis till vår favorit 3-åring. Ställ in de i frysen medan du gör nästa steg.

upload.jpg

3: Smält ihop kokosoljan, kakaot och sirapen tills det blir flytande. Går att göra antingen på spisen eller i micron. Här tänkte vi mest på “snygga” bilder men sanningen är att det är mycket lättare att först bara smälta oljan och sedan röra ner kakaon och sirapen, lade en allt på samma gång fick en passa sig så att kakaon inte brändes vid. Doppa sedan bollarna i smeten. Här kan en välja om de ska doppas en eller två gånger, låt isåfall “chokladen” stelna mellan varven. Vi körde en gång. Innan de stelnar kan du toppa med lite krossade jordnötter och flingsalt om du vill.

upload.jpg

4: Voila -Förvara i kylen tills du vill äta dem! De går att äta rumstempererade också såklart men då kan en bli lite kladdig om fingrarna om en håller i de för länge. Då får en vara glupsk och sätta i sig dem snabbt. Vill du ha de lite “tåligare” kan du doppa de i mörk choklad istället för kokosoljachokladen.

SPENATPASTA MED OUMPH

SPENATPASTA MED OUMPH

LINSGRYTA

LINSGRYTA