21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

BISKVIER

BISKVIER

Det här ser riktigt satsigt ut, vi erkänner! Nästan så att det är lite mobbat att baka dessa till ett styrelsefika en torsdag. En hade ju kunnat köpa ett storpack havreflarn eller något men nej, vi gör marmorerade biskvier. Men det är ju roligare än havreflarn, så är det bara.

Sååååååååååååå jobbiga är de iallafall inte att baka. Visst, lite pilligt med "chokladdoppningssteget" men bortsett från det är det easy peasy lemon squeezy. Appropå lemon sqeezy så vill vi göra någon annan smak nästa gång. Typ hallonbiskvier! Med vegansk vitchoklad. Mmm-mm!

Till 20 minibiskvier behöver du:

350g mandelmassa

2 msk havregrädde

2dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

120g växtbaserat margarin

Saft från en halv citron

100-200g vegansk mörk choklad (Vegansk vitchoklad)

Gör såhär:

1: Riv mandelmassan i en bunke och blanda med havregrädden. Dela upp i 20 små bollar och lägg på en plåt. Du kan behöva mjöla händerna lite för att hantera den kladdiga degen. Tryck lite lätt på bollarna så att de antar en något tillplattad form och ställ i ugnen på 200 grader i 7min.

2: Ta ut de nu gyllenbruna kakorna och låt de svalna helt.

3: Placera rumstempererat margarin i en bunke med tillsammans med florsocker, citron och vaniljsocker och blanda till en kräm.

4: Bred ut krämen på plattorna och ställ på ett fat. Placera frysen en stund medan du smälter chokladen.

5: Doppa biskvierna i smält choklad och låt dessa stelna i kyl eller frys innan servering.

SVERIGE-BOWL

SVERIGE-BOWL

TOMATSOPPA MED RÖDVIN OCH BASILIKA

TOMATSOPPA MED RÖDVIN OCH BASILIKA