21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

SUMMER ROLLS

Finns det inte något lite tragiskt över att äta sommar-rullar på vintern? Haha det kanske är en lite konstig reflektion men det känns som att de ska ätas i värmen som en fräsch lunch och inte, som i det här fallet, en förrätt innan vi mosade i oss 2 liter pad thai per skalle. Gott varr det iallafall oavsett om det är tjugo plus- eller minusgrader! Och tur är väl det ändå.

Förresten är våra rullar inte alltid såhär fina utan ser oftast ut som slappa kondomer med lite grönsaker i [förlåt oss för den tanken i era huvudet, hehe]. Men den här gången bad svägerskan om en vacker förrätt, och då anstränger en sig ju lite extra. Ni vet hur det är.

SOMM.jpg

Till sommarrullar behöver du:

 • Rispapper
 • Jasminris
 • Dina favoritgrönsaker- och frukt
 • Sesamfrön
 • Tofu
 • Salt, peppar
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 tsk ingefärapulver

Gör såhär:

 1.  Koka riset och låt det svalna.
 2. Stek tofu ordentligt i salt, peppar, lite ingefära och vitlök.
 3. Skär/strimla/skiva grönsakerna och frukten till lagom form.
 4. Häll upp hett vatten i en skål/bunke och för ned rispapperet i denna i ca 10 sekunder tills dess att det mjuknat helt.
 5. Placera (-det nu superslajmiga) pappret på en skärbräda/tallrik och placera ris, tofu, frukt och grönsaker i en "korv" mitt på pappret och vik sedan upp alla kanter som om du gör en taco. Se nedan.
 6. Toppa med lite sesamfrön. 
SOMM2.jpg

Bildkälla

Servera rullarna kalla och färska. 

I de vi gjorde i helgen hade vi: Polkabeta, morot, krasse, paprika, ris, tofu, avocado och kiwi.

Goda tillbehör att doppa rullarna i är: Japansk soya med ingefära, chili och vinäger. Kall jordnötssås. Vegomayo med soja, chili och en skvätt sötsursås. Sirachamayo. Lime-och örtvinägrett.

 

Lycka till!

BAKPOTATIS MED VEGOSKAGEN

BAKPOTATIS MED VEGOSKAGEN

MIKROKLADDKAKA

MIKROKLADDKAKA