21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

SMOOTHIEKURS

SMOOTHIEKURS

Hej allesammans! Vi får jättemånga frågor kring hur vi dekorerar våra smoothies, vi har gjort en liten videotutorial tidigare, men tänkte att vi kunde göra en liten steg för steg-förklaring här på bloggen! Här ser du några av våra tidigare smoothies

Första steget är förstås att göra en smoothie (daah) och om man vill göra den här typen av smoothie-art är det bra att göra en ganska trögflytande smoothie. Här gjorde vi en variant med:

1 dl hallon (frysta)

1 dl jordgubbar (frysta)

1 mogen banan

3dl havremjölk

1 msk acaibär

1 msk hampaprotein

KURS2.jpg

En förutsättning för att göra såna här fina mönster i smoothien är att ha en bagerisprits eller motsvarande verktyg som du kan skapa relativt smala linjer med. Ett tips är att använda en tom urdiskad ketchupflaska, marmeladflaska, sirachamayoflaska...ja, ni förstår nog!

Här har vi tagit fram resten av toppingen till just den här smoothien, det blev granola, pumpakärnor, kokoschips, fikon, banan och naturell soygurt (att göra mönstret med)

KURS3.jpg

Smoothien klar, flaskan är fylld: Dags att pynta!

Nästa steg är nu att med spritsen/flaskan göra streck på smoothien i valfritt mönster (ovan ser ni tex mönster av cirklar, halvcirklar och streck)

KURS5.jpg

Vidare behöver du en tandpetare/potatissticka/annat tunt föremål. Nu är sista steget i själva mönsterarbetet att dra "spår" genom strecken enligt bilden nedan. Finast blir det om man drar varannan nedåt och varannan uppåt, då bildas vågmönstret nedan, förstår ni?

KURS6.jpg

Vi tycker sedan det är fint att t.ex göra prickar runtom, för att få en tydligare kant.

KURS7.jpg

När allt mönster är färdigt ---> dags för resten av toppingen!

KURS8.jpg

VOILA!

BUTTER OUMPH

BUTTER OUMPH

JORDNÖTSFUDGE

JORDNÖTSFUDGE