21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

THAILÄNDSK LINSCURRY

THAILÄNDSK LINSCURRY

Vi har märkt att ni gillar tips på lite billigare mat, så här kommer ett tips på en riktigt god linsgryta med thailändska smaker! Det här är en rätt vi brukar dra till men när vi saknar inspiration och är sugna på något smakrikt och varmt. Den här grytan är kokosmjölksbaserad och med röda linser som huvudproteinkälla, två ingredienser vi nästan alltid har i skafferiet. Sedan slänger vi i alla små grönsaksrester vi har hemma och fuskar med smaksättningen genom att tillsätta grön currypasta, smidigt, enkelt och gott!

Här kommer receptet på varianten vi gjorde igår: 

Du behöver (4 personer)

1 burk kokosmjölk (light funkar också)

5 dl vatten

1 tärning grönsaksbuljong

1 gul lök (skivad)

1 vitlöksklyfta (skivad)

3 dl frysta wokgrönsaker

1 morot

1 palternacka

1/3 sötpotatis

0.5 dl fryst broccoli

2 dl röda linser (torkade)

2 msk grön curry paste

1 tsk gurkmeja

1 tsk curry

1 lime

Röd chili (om du önskar lite hetta)

Lite ingefära (pulver eller färsk)

2 msk sirap/agave/socker

Salt

Vi rekommenderar att istället för att springa och köpa 1 morot, 1 sötpotatis, broccoli etc ta en titt i grönsakslådan och rota fram den där halva rotsellerin, halvmjuka paprikan och vissna spenaten och röra i, det här är en perfekt kylskåpsrensarrätt!

Gör såhär:

1: Stek vitlök och lök i botten på en kastrull/gryta tills de mjuknat lite. Lägg ned chili och ingefära om du vill ha med det.

2: Rör ned alla grönsaker (skurna i lämpliga bitar), frysta som färska och häll över vatten. Lägg ned buljongtärningen och låt puttra under lock ett par minuter tills grönsakerna börjat mjukna något och de frysta känns tinade. 

3: Häll ned kokosmjölken, lägg i kryddorna, kryddpastan och de torkade linserna. Låt puttra på spisen medan riset kokar. Majoriteten av vattnet ska koka bort och du ska lämnas kvar med en krämig, rätt tjock gryta. 

4: Smaka av med lime, salt och sötning.

Servera med ris, lime, cashewnötter eller någon annan god topping!

PIPPIKAKOR

PIPPIKAKOR

LUNCHSALLAD

LUNCHSALLAD