21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

LUNCHSALLAD

LUNCHSALLAD

Fick en fråga idag på instagram som handlade om proteinrik vegetarisk mat vilket resulterade i en överdriven mängd googling på proteininnehåller i diverse råvaror. Det var ju svår att hålla sig undan alla sidor som berättade hur GRYMT quinoa. Lättpåverkad som en är rusade vi ner till skafferiet och rotade fram en slatt quinoa som fick utgöra basen i dagens lunch. Ner åkte också lite bulgur som också är riktigt "bra". Vi brukar inte skriva så mycket om näringsämnen och proteinintag etc, och vi håller det nog så för det är oftast inget problem om en äter relativt varierat men.... Nu hade vi ingenting annat att skriva för att motivera att vi lägger ut den här "tråkiga" salladen.

LUNCH.jpg

Du behöver:

Till salladen:

1 dl bulgur

1 dl quinoa

En halv rödlök

En kvist grönkål

En liten näve pumpakärnor

En tomat

ca 10 oliver

En ledsen morot som du hittar längst in i kylskåpet

Några valnötter

En halv buljongtärning

Till dressingen:

1msk senap, sötstark använder vi

En nypa salt och lite svartpeppar

2 msk vinäger, äppelcidervinäger 

3 msk olivolja 

Gör såhär:

1: Koka upp vatten (4dl) till quinonan och bulgurn och lägg ner buljongtärningen. Lägg ner Quinoan och låt koka i 5 minuter. 

Häll sedan ner bulguren, dra ner värmen något och koka i 10 minuter till (läs på dina förpackningar om koktiden varierar).

2: Blanda alla ingredienser till dressingen.

3: Skär grönsakerna och lägg de i en skål (vi kör grönkålen i ugnen på 100 grader i ca 5 minuter för att mjuka ner den lite).

4: Rosta nötterna och kärnorna.

5: Blanda och njut!

THAILÄNDSK LINSCURRY

THAILÄNDSK LINSCURRY

ÄPPELPAJSGRÖT

ÄPPELPAJSGRÖT