21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

SAFFRANSBISCOTTI

Gyllengula skorpor i en glasburk med ett rött snöre runt -drömmig syn, inte sant? Speciellt när en inte ens behövde baka de själva utan svärmor som bjuder. Hon och mormor delar förstaplatsen vad gällande bakning, och de har båda verkligen tagit sig an utmaningen att baka utan ägg, mjölk, smör och andra animalier! Så himla roligt och det gör ju verkligen att en känner sig välkommen. Sluta tjata om det, tänker du, och berätta istället hur man gör! Okej då, här kommer receptet. 

BISC.jpg

Du behöver:

 • 100 g mandel 
 • 1.5-2dl havremjölk 
 • 100 g mjölkfritt margarin 
 • 1.5dl strösocker (kan vara gott att ha i lite vaniljsocker eller vaniljaromvockså)
 • 0.5l vetemjöl 
 • 1 msk bakpulver
 • 2-3 pkt saffran 

Gör såhär:

 1. Grovhacka mandeln eller kör det snabbt i köksberedaren. 
 2. Smält margarinet och rör ned saffran. Rör sedan ned havremjölken och sockret, se till att det blir ordentligt upplöst.
 3. Blanda resten av de torra ingredienserna och rör ned dessa i margarin/havremjölksblandningen.
 4. Knåda eller kör i beredare till en kladdig, men jämn deg. Justera med mjöl om så behövs.
 5. Forma till 4 rullar och placera på en plåt. Tryck ut dem en aning för "biscottiformen" och grädda i ugnen på 200°C i ca 20 minuter. Låt de svalna en aning innan du skär dem i bitar. Se upp för att vänta för länge, risken är att de spricker.
 6. Sänk värmen på ugnen till ca 80°C och ställ tillbaka plåten i ugnen, gärna i två timmar, men minst i 1h. Detta för att de ska torka och bli ordentligt knapriga. Öppna gärna ugnsluckan då och då för att släppa ut fukten! 
GRAVAD MOROT

GRAVAD MOROT

AUBERGINESILL

AUBERGINESILL