21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

KOLA

KOLA

En seg, härlig kola är ju typ en mänsklig rättighet -så den som kom på att det ska vara kogrädde i får nog tänka om för vi veganer måste ju också få smaka -eller hur? Det fina är också att man kan go loco med toppingen, nu var vi typ motsatsen till locas och körde lite hasselnötter och kokos.. men tänk vilka möjligheter! En kan ha chokladknappar, lakrits, polkagrisar (grännas ekologiska är veganska) OSV OSV OSV OSV OSV OSV OSV

KOLA1.jpg

Du behöver:

  •  2 dl sojagrädde (Vi använde vispbar, men går säkert med t ex Imat också)
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. Blanda allting i en kastrull
  2. Koka tills det klarar kulprovet
  3. Häll upp i en bakplåtspappersklädd form. Vi smörjde det lite med kokoolja innan vi hällde på smeten också för att kolan inte ska fastna! Vi gjorde den liiite för mjuk kola den här gången. Skulle gissa på att 130 grader är lagom (Vår termometer går bara till 110 haha)
  4. Strö över topping!
  5. Låt svalna på en sval plats i några timmar.
  6. FROSSA, ta några klunkar julmurre, FROSSA MER
OUMPH BOURGUIGNON

OUMPH BOURGUIGNON

SCRAMBLED TOFU

SCRAMBLED TOFU