21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

KOKOSPRALINER

KOKOSPRALINER

Här hörrni, har ni ett förslag på en vacker present. En present som inte bör delas ut hipp som happ utan vara ett utvalt tillskott till de som har en speciell plats i ditt

hjärta. För strösslar du ut dessa på alla som sträcker ut en hand kommer du snart ha en efterhängsen skara choco-groupies som bara är ute efter en sak! Dina praliner. (F.R.I.E.N.D.S-lovers, tryck HÄR). Egentligen är det nog bäst att äta alla själv... så får det bli.

Du behöver: 

400g mörk choklad

75g växtbaserat smör 

2dl kokosflingor 

2 msk strösocker 

Gör såhär: 

1: Temperera chokladen (GUIDE HÄR) och fyll formarna till bredden. Slå hela kartan (blocket/formen/du fattar) i bordet några gånger och sväng den fram och tillbaka för att se till att det täcker överallt och för att slå ut luftbubblor. 

2: Vänd formen upp och ned. Se till att du har kastrull eller bakplåtspapper under! Låt den ligga och torka i en minut i en 45-ish graders vinkel.

3: Dra en skrapa över formen för att ta bort choklad som hamnat mellan brunnarna. Vi vill ha snygga kanter! Ställ in i frysen.

4: Smält smör i en kastrull och häll i sockret. Ta bort från plattan och vänd ner kokosflingorna. Låt det svalna.

5: Ta ut formarna och fyll de med kokossmeten. Tryck till lite lätt och se till att du sparar ett par mm i överkant för att kunna fylla de igen.

6: Smält chokladen du hällde ut på nytt och fyll igen formarna. Är en riktigt hard core kan en temperera igen men lixom... overkill altert! 

7: Dra med skrapan igen för att fixa kanterna, ställ in i frysen i 15 minuter. 

Voila! Finfina praliner redo att hamna i magen hos någon du tycker om (LÄS: dig själv). 

 

1.jpg

KOKOSPRALIN

 

2.jpg
ÄPPELPAJSGRÖT

ÄPPELPAJSGRÖT

BOSTONGURKA

BOSTONGURKA