21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

NYÅRSMENY

NYÅRSMENY

Nyårsafton börjar närma sig med stormsteg, och den här kvällen vill för det mesta firas med en extra festlig och härlig meny. I dessa stunder börjar många sucka och jämra sig över att festlig vegomat är svår eller icke existerande. Vi vill kontra med att presenterar 10 förslag på för-huvud-och efterrätter vi tycker passar utmärkt denna afton.

Hoppas ni haft ett fint 2018 och kan skåla in 2019 med en god eftersmak i munnen!


Förrätter

Den här delen hade kunna bli en uppvisning i kreativitet från vår sida, närmre bestämt: 10 sätt att presentera vegoskagen, hehe. Istället har vi nöjt oss med 2 varianter och låter den ovisade toasten vara iår. En soppa tycker vi är en trevlig förrätt som går att dekorera upp snyggt eller serveras i ett vackert (värmetåligt) glas om en vill få till det extra fancy. Kex med röror eller pannbröd med sm*rstekta kantareller och örtig mjukostcreme är inte heller helt fel och om du vill ha en lite mer oväntad förrätt: Förbered snygga summer rolls. Under bilderna hittar du länkar till alla recept.

Huvudrätter

Det finns många klassiska nyårsrätter som boeuf bourguignon, potatisgratäng eller rödvinssås, den här typen av rätter/tillbehör tycker vi är jättegoda men är ändå av uppfattningen att de flesta rätter kan göras festliga med rätt upplägg och presentation. Risotto kan göras hur festligt som helst med fina ingredienser som Karl Johan, shiitake och gott vitt vin, langos kan varieras i oändlighet och en smarrig hemgjord gnocchi-eller pastarätt skulle väl ingen bli besviken över att få framför näsan?

Efterrätter

Är detta det viktigaste på menyn? Må hända. När det kommer till efterrätter har vi en förkärlek för mousse, eftersom det är enkelt att göra och förbereda, går att variera i oändlighet och för att en kan gå loco med toppingen. Bland våra tio förslag hittar ni förutom 3 sorters mousse (mocka, choklad och vitchoklad) salted peanut nicecream, miniwiener, äppelpaj och marmorerade biskvier. Dessutom ser ni en oreokladdkaka och kokosvåfflor, vilka får anses vara de tyngre av dessa rätter, medan det sötsalta snackset salted caramel popcorn är toppen om dig förväntar dig att dina gäster redan knäppt upp skärpet när det nalkas dessert.

efterrätter1.jpg

Tack fina ni för att ni gjort vårt 2018 till ett så mycket roligare och peppigare år!

BLÅBÄRSMOUSSE

BLÅBÄRSMOUSSE

JULKOLA

JULKOLA