21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

JULKOLA

JULKOLA

Här kommer något som förmodligen kommer göra er besvikna. Något som kommer förvåna: Vi är inga godisgrisar. Okej nu sätter nog pojkvännerna och familjen kaffet i halsen, och visst är vi efterrättsentusiaster, och visst är oboypulver gott att äta med sked. Men står det mellan salta snacks och söta kommer salta vinna. MEN!  När det kommer till julgodis är det en annan femma! Här: klassisk kola! Mums!

En kan ju go loco med toppingen, nu var vi typ motsatsen till locas och körde lite hasselnötter och kokos.. men tänk vilka möjligheter! En kan ha chokladknappar, lakrits, polkagrisar (grännas ekologiska är veganska) OSV OSV OSV OSV OSV OSV OSV 😍

upload.jpg

Du behöver:

  • 2 dl sojagrädde (Vi använde vispbar, men går säkert med t ex Imat också)
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör såhär:

  1. Blanda allting i en kastrull
  2. Koka tills det klarar kulprovet
  3. Häll upp i en bakplåtspappersklädd form. Vi smörjde det lite med kokoolja innan vi hällde på smeten också för att kolan inte ska fastna! Vi gjorde den liiite för hård kola den här gången. Skulle gissa på att 120 grader är lagom.
  4.  Strö över topping!
  5. Låt svalna på en sval plats i några timmar.
  6. FROSSA, ta några klunkar julmurre, FROSSA MER 🤤
upload.jpg
NYÅRSMENY

NYÅRSMENY

RIS A LA MALTA

RIS A LA MALTA