21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

TAPENADE

TAPENADE

Titta på den här skålen med tapenade! Finns det något som stör dig på bilden? Kolla igen. Stöket i bakgrunden är med flit så våga inte gnälla på det hehe. Snälla säg att det inte är vi som fått instagram-sjukan utan att den där lilla klutten som hamnat på kanten är SJUKT irriterande? Bara vi, jaha okej toppen. Gnällstopp.

Nu pratar vi istället om tapenade. Vi har ju tidigare lagt upp recept på grön tapenade men tyckte att det var dags att komplettera med den här varianten också. Grundreceptet innehåller sardeller vilket är sjukt onödigt för det är suuuupergott utan. Dessutom: Namnet tapenade kommer av det provensalska språket occitanska: tapena, som betyder kapris (Enligt wikipedia) så en kan inte säga att det här är en “fusk”-tapenade då den, som namnet antyder, innehåller kapris. Capice?

Du behöver (till en sånhär skål):

·        Ca 500g utkärnade svarta oliver

·        0.5dl olivolja

·        4 pressade vitlöksklyftor

·        2msk kapris

·        En nypa salt

Gör såhär:

1.       Mixa oliverna, vitlöken, oljan och saltet.

2.       Grovhacka kaprisen och blanda ner i olivröran.

3.       Klart!

RÖDBETSSALLAD

RÖDBETSSALLAD

PASTA MED GRÖNSAKSSÅS MED BÖNGÖMMA

PASTA MED GRÖNSAKSSÅS MED BÖNGÖMMA