21752382_273192719838037_4523073093311331641_n.jpg

Hej! 

Välkommen till vårt lilla kryp-in. Här kan du se recpet på allt mumsigt från pizza till kladdkaka till brunsås. Häng på! 

POTATISGRATÄNG

POTATISGRATÄNG

För oss känns få saker så lyxiga som potatisgratäng. Det är en sån rätt som aldrig skulle ställas fram på bordet hemma hos oss när vi växte upp. Ville en inmundiga denna gräddstinna rätt fick en sätta sig på bussen och färdas en timme till mormors väldoftande kök. Och där bjöds det på lyxigheter kan vi lova! Trots att rätten är lyxig så är den ju varken svårlagad eller särskillt dyr, vilket är ett stort plus när vi nu inte hinner åka till mormor lika ofta. Pricken över i:t är ju också att merparten av ingredienserna odlas här i vårt avlånga land. Det finns med andra ord ingen anledning att inte lyxa till det med potatisgratäng denna måndag!

upload.jpg

Du behöver:

·        1kg fast potatis

·        3 gula lökar, tunt skivade

·        2.5dl havregrädde (eller annan växtgrädde)

·        2.5dl havremjölk (eller annan växtmjölk)

·        1.5dl tunt skivad purjolök

·        4 pressade vitlöksklyftor

·        Salt

·        Svartpeppar

Gör såhär:

1.       Skiva potatisen tunt och varva den med lök och purjolök på botten av en ugnssäker form. Ställ ugnen på 200 grader.

2.       Blanda växtgrädde, växtmjölk, salt, svartpeppar och den pressade vitlöken i en bunke. Rör om litegrann så att vitlöken fördelar sig i blandningen.

3.       Ställ in i ugnen i en timme (eller tills potatisen blivit mjuk).

4.       Låt stå och svalna i ca 5 minuter innan servering.

FRÖ- OCH HAVRESCONES

FRÖ- OCH HAVRESCONES

KANDERADE POPCORN MED HAVSSALT

KANDERADE POPCORN MED HAVSSALT